La Vanguardia (Català-1ª edició)

Investigat un intent de suïcidi d’una nena de 10 anys per ‘bullying’ a Saragossa

- 1 11

El Servei Provincial d’Educació del Govern d’Aragó ha iniciat un expedient informatiu per l’intent de suïcidi d’una nena de 10 anys que divendres es va llançar des de la finestra de casa seva a Saragossa després de tornar de l’escola on, suposadame­nt, patia assetjamen­t escolar.

La Policia Nacional també ha obert una investigac­ió per provar de determinar les causes del succés, ja que els pares haurien comunicat als agents que la seva filla hauria pres la decisió de llevar-se la vida pel suposat bullying –presumptes insults racistes i vexacions– que pateix al col·legi, l’Agustín Gericó, per part de diverses companyes del centre escolar.

A més, la família va informar la policia que la petita també havia enviat un missatge de comiat per WhatsApp a la seva àvia, que viu a Colòmbia.

L’expedient informatiu incoat pel Servei Provincial d’Educació, segons van indicar a l’agència Efe fonts del Govern d’Aragó, pretén conèixer totes les circumstàn­cies relacionad­es amb aquest cas, mentre que l’equip de convivènci­a ahir mateix es va posar en contacte amb el centre per adoptar totes les mesures necessàrie­s.

Ahir, la nena estava ingressada a l’hospital Miguel Servet de Saragossa en estat greu i evoluciona favorablem­ent després que divendres saltés des del seu habitatge, un quart pis, ubicat al barri de San José de la capital aragonesa, poc després de sortir de l’escola el segon dia de classe després de les vacances d’estiu.

Segons va avançar el diari Heraldo de Aragón, la nena va quedar estirada a terra amb lesions de caràcter greu. La menor acabava de tornar a casa seva amb la seva mare, que es va aturar en una botiga propera per comprar el dinar. La petita va ser traslladad­a immediatam­ent a l’hospital Miguel Servet. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain