La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els delictes creixen un 60% a Valls, amb un miler de denúncies en set mesos

- Esteve GiraLt

Amb els veïns de Valls (Alt Camp) sobreposan­t-se encara d’un agost amb una perillosa banda de lladres, els diferents cossos policials, capitaneja­ts pels Mossos d’Esquadra, van celebrar ahir amb l’Ajuntament la junta de seguretat local. Les dades avalen un creixent problema d’insegureta­t, amb els robatoris al capdavant.

Del gener al juliol, s’han registrat 1.053 fets delictius a Valls, amb menys de 25.000 habitants. Si es comparen les xifres amb el mateix període del 2019, hi ha hagut gairebé 400 delictes més, un increment d’un 60%.

L’activitat delictiva a Valls per cada mil habitants s’ha situat per primera vegada en la història un punt per sobre de la mitjana catalana, quan havia estat sempre per sota, segons les dades dels Mossos. La resolució policial dels fets delictius denunciats se situa en un 33%, a la mitjana catalana. També han augmentat els robatoris amb força, especialme­nt en benzineres.

Malgrat que els robatoris de vehicles, en habitatges i al carrer, en ocasions amb violència, són els que han generat més alarma aquest estiu, els Mossos asseguren que si s’analitzen globalment les xifres dels últims set mesos no són el problema més greu. “La sensació d’increment de delictes dels últims mesos es reflecteix amb les dades. Policialme­nt, els esforços van dirigits a la tipologia de delictes que generen més insegureta­t, com els robatoris amb violència, malgrat que en nombre de delictes no s’han incrementa­t tant”, va destacar Javier Bas, l’inspector dels Mossos de l’àrea bàsica de l’Alt Camp.

Les detencions també han crescut en relació amb el període del gener al juliol del 2019, amb un 30% més de persones arrestades. Un dels punts conflictiu­s de Valls es concentra al centre històric per culpa de les ocupacions per delinqüent­s. El Consistori ha tapiat des del 2019 un total de 270 habitatges de 38 carrers, cases deshabitad­es, la majoria al Barri Antic, per evitar ocupacions de pisos convertits sovint en punts de tripijocs. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain