La Vanguardia (Català-1ª edició)

Borràs avala la possible candidatur­a de Trias

Ni una sola veu de l’àmbit de Junts ha posat en qüestió la idoneïtat de la tornada de l’exalcalde

- Ramon Suñé

La pressió sobre Xavier Trias perquè accepti encapçalar la llista de Junts per Catalunya a Barcelona a les eleccions del 28 de maig del 2023 augmenta. Cap personalit­at de l’àmbit postconver­gent no ha qüestionat fins ara la idoneïtat de l’exalcalde i, en canvi, nombrosos dirigents de Junts han expressat públicamen­t, i sense posar ni un sol però, el seu desig que sigui Xavier Trias qui capitanegi l’assalt a l’alcaldia de Barcelona per cinquena vegada en la seva dilatada carrera política. L’última va ser ahir la presidenta del partit, Laura Borràs.

“No és que m’agradi com a candidat a l’alcaldia, és que m’agrada com a alcalde. La gent el reconeix com a alcalde, la gent recorda la seva gestió com a alcalde. Barcelona necessita un canvi, i l’única opció perquè es produeixi és JxCat”, va afirmar Borràs en declaracio­ns a La 2 i Ràdio 4. La presidenta de JxCat considera que “la gent vol rescabalar” Trias –aclamat a la manifestac­ió de l’Onze de Setembre al crit d’“Alcalde, alcalde”– de la seva derrota el 2015 davant Ada Colau, en què, segons Borràs, hi va haver “males arts”. La dirigent independen­tista va aprofitar l’ocasió per criticar el paper d’ERC també a Barcelona qualifican­t els republican­s de “crossa” del govern Colau.

Xavier Trias ja ha assenyalat diverses vegades que només acceptarà la designació com a alcaldable de Junts si té possibilit­ats reals de guanyar i si abans s’aclareix la situació al Govern de la Generalita­t –amb la possible marxa de JxCat– i dins d’aquesta mateixa formació. Precisamen­t aquesta setmana la federació de Barcelona de Junts triarà la seva direcció entre els dos candidats a la presidènci­a que han aconseguit reunir els avals necessaris. Es tracta de l’actual president, Joan Rodríguez, que va heretar l’acta de regidor que va deixar vacant Elsa Artadi quan va abandonar la política activa, al maig, i d’Ivan Condés, conseller del districte de les Corts. Aquest últim s’alinea amb les tesis de Laura Borràs i es compta entre els partidaris de la ruptura amb ERC. ●

 ?? Ana JRménez ?? Xavier Trias va ser aclamat a la manifestac­ió de la Diada
Ana JRménez Xavier Trias va ser aclamat a la manifestac­ió de la Diada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain