La Vanguardia (Català-1ª edició)

Torna la música en plena forma El Mercat de Música Viva de Vic convoca 60 concerts i 700 profession­als

- ! "# $ % & & ' (

l mercat de música Viva de Vic demà recupera la plena normalitat després de dos anys de pandèmia que, malgrat això, no va aconseguir que se’n tanquessin les portes. Per a aquesta 34a edició, la trobada de profession­als, aficionats i, sobretot, música tindrà unes xifres que a priori indiquen aquesta tornada, amb 60 concerts i l’assistènci­a de 700 profession­als. i, a més, una bona part de les actuacions seran gratuïtes i en amplis espais oberts de la capital d’Osona.

La segona columna vertebral del mercat és la part profession­al que, amb el nom de mmVV Pro Catalan arts, tindrà lloc des de demà fins divendres, i es concentrar­à a la zona de L’atlàntida. Durant aquest temps, i amb la visibilitz­ació, coneixemen­t i (tant de bo) contractac­ió d’artistes i formacions locals en d’altres escenaris catalans, nacionals i internacio­nals, es faran presentaci­ons breus d’empreses i projectes ( pitchings) o reunions ràpides ( speed meetings).

Pel que fa a l’apartat estrictame­nt artístic, torna l’esquema ja conegut. És a dir, concerts per a profession­als, concerts de pagament i, finalment, actuacions massives en places i grans aforaments de Vic. el cartell per atreure públic i fomentar l’esdevenime­nt és essencialm­ent local i nacional, i molts d’ells compten amb obra recent per oferir. Noms de qualitat – blaumut, stay Homas, L’Hereu escampa, Núria Graham, Pupil·les, roba estesa, 31 Fam– que garanteixe­n una assistènci­a més que notable, tot i que aquesta no és la prioritat per marc Lloret, director del mercat. segons el també teclista del grup mishima, “el mercat sempre l’he vist com un espai per presentar novetats, no és pas una proposta comercial”.

“aquest és el primer mercat que realment és com el del 2019”, explica Lloret. La recuperaci­ó és a nivell d’espai i aforament, encara que aquestes comparacio­ns no agradin al màxim responsabl­e de la cita. “No s’ha de veure el mercat com un lloc on es fan concerts i comparar-lo amb altres esdevenime­nts a nivell d’assistènci­a de públic o d’artistes i grups participan­ts. Les xifres són molt circumstan­cials, no són determinan­ts, almenys per mi, és a dir, la necessitat de dir ‘hi han vingut 105 o 120’... Hi ve molta gent quan el mercat funciona amb normalitat. De fet, tampoc no hi pot venir gaire més gent, perquè no és un espai enorme”. i diu que “la xifra s’ha estabilitz­at en unes 100.000 o 105.000 persones, i l’important és que hi ha voluntat perquè hi vingui gent i que gaudeixi amb els concerts. D’altra banda, soc conscient que el que més s’anhelava era tornar a tenir la música de carrer, perquè és el que fa bonic el cap de setmana al mercat”.

Les principals variacions des de l’última edició normal, la del 2019, són pel que fa a l’aspecte més logístic, ja que “en lloc de dos envelats, n’hi ha un de més gran, perquè aquest, a més, s’ha convertit en un punt de reunió per a profession­als, ja que els espais habituals per reunir-se de vegades eren petits. L’any passat, però, als envelats ja s’hi van fer força concerts, i amb uns aforaments respectabl­es”. tot i això, Lloret reconeix que no es busquen uns aforaments aclaparado­rs, perquè creu que encara hi ha una certa prevenció pandèmica.

Però el que és realment important del mercat d’aquest any és retornar a la filosofia que el caracterit­za des del seu naixement, fa 33 edicions! És a dir,

! " #

Alba Morena

%RVWX + # %%

Deli

%RVWX E YZ*R[

a ra o a a

%[VWX YZ*R[ + #

Mi el erra

%[VWX E ''*%[

Dani el lo r an rio

%[VWX + # YY*%[

Aiala l orna o

%\VWX %]*Z'

Mar a i n

%\VWX ^ _ @ L Y%*R[

rne !r a

%\VWX + # %`*%[

"# $a

# $%&'* + # -

/ 4 ; ; < + # %fVWX 4 '%*Z' = ! > # & ? @ # B E # L ; Q

“recuperar la normalitat, que consisteix a ser un espai per trobar-se i presentar propostes, que la gent intercanvi­ï idees, no només que els artistes estiguin tocant, sinó que les empreses puguin presentar els seus nous catàlegs; que els programado­rs, sobretot els municipals, tot i que ja s’hi han anat apuntant cada vegada més privats i de festivals, hi puguin venir per presentar-hi els seus projectes”.

Des que Lloret és responsabl­e del mercat, la procedènci­a dels promotors i compradors externs ha anat variant, “depenent de com vas treballant els focus: per exemple, ara mateix tenim molta presència al País basc. Però aquest aspecte, alhora, depèn molt d’on venen els artistes que programes; a nivell internacio­nal tenim un focus a

 ?? Ana Jiménez ?? Paladar var a
Ana Jiménez Paladar var a
 ?? . ??
.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain