La Vanguardia (Català-1ª edició)

Música i cantant, obre l’MMVV

Núria Graham

- E * + E - / 0 a EstebanLin )s

La compositor­a i cantant Núria Graham (1996) és l’encarregad­a d’obrir musicalmen­t el mercat de música Viva de Vic que arrenca demà amb un concert molt esperat (teatre L’atlàntida, 19 h), ja que presentarà algunes de les cançons que donen vida al seu pròxim àlbum, Cyclamen. Una obra coeditada pel llegendari segell Verve i que girarà per amèrica del Nord pròximamen­t, començant aquest diumenge al Primavera sound de Los angeles.

La sorprèn obrir el Mercat?

en cert sentit em va impression­ar que m’oferissin obrir-lo, però d’alguna manera també vaig pensar interiorme­nt que “ja era hora”. Però hi ha un respecte perquè és un festival que m’ha vist créixer des que era una nena i viceversa.

Les seves cançons són producte de la pandèmia?

Va ser estrany, perquè em va agafar quan acabava de sortir el meu anterior àlbum, Marjorie, i vaig tenir una vida superestra­nya. Però la veritat és que al final he après a ser més optimista amb aquestes coses tan imprevisib­les.

Què significa superestra­nya?

Hi ha hagut molts canvis a la meva vida i de tota mena, vivia a barcelona i em vaig traslladar a la bisbal, i he estat aquests dos en un ambient de tranquil·litat. a més, l’any passat em vaig cansar de no parar de tocar, i vaig decidir parar durant un any. em vaig quedar molt a casa i em vaig posar a observar.

Fent cançons noves, esclar.

Podia haver fet cançons per omplir quatre àlbums, però un àlbum no és una simple recopilaci­ó de cançons i ja està. Necessito tenir una cosa que em cridi molt l’atenció i tenir una necessitat realment gran. i no va passar res, de fet, fins a la tardor del 2021, quan vaig començar a estirar fils mentals.

I què va pensar?

sabia que volia fer un disc perquè volia explicar alguna cosa. estàs com en una mena de carro però sense saber gaire bé què l’estira. He fet cançons que m’han anat portant a llocs. No tenia ni idea de com sonarien, sinó mes aviat com ho abastaria, perquè aquest Cyclamen l’he autoproduï­t; he gravat moltíssim a casa, i això ha estat una cosa que m’ha costat molt de fer. He volgut trencar amb aquesta comoditat en què em movia, i veure on em portava el coco o quines coses podia fer que abans no m’atrevia a fer.

Què se sentirà en el seu concert inaugural?

Doncs crec que seré molt fidel a l’essència del disc, encara que la instrument­ació hagi canviat una mica. i és que es tracta d’un disc molt diferent de tot el que he fet fins ara. ●

 ?? Llibert Teixidó ?? La cantant la setmana passada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm
Llibert Teixidó La cantant la setmana passada a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain