La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Jo soc un noi molt bàsic, puc ser feliç xerrant en un banc amb uns amics”

-

L’equip “La meva psicòloga és una de les causants que pugui ser el número u del món”

Fora dels focus

cal patir i passar moments dolents també per arribar a aquest moment.

Molts tennistes d’elit tenen un entrenador mental al seu equip. Vostè també compta amb ajuda en aquest camp. Com contribuei­x al seu joc?

Sí, treballo amb una psicòloga des de principis del 2019, Isabel Balaguer. És molt bona profession­al i m’ha ajudat. Ella és una de les principals causants que pugui ser el número un del món avui dia. He millorat moltíssim gràcies a ella. És una feina superimpor­tant, perquè el tennis és exigent setmana rere setmana. Durant un any sencer has d’estar fresc mentalment, has de saber suportar la pressió, que tothom et miri. Sense ningú que t’ajudi en aquest aspecte, no et diria impossible, però sí que és moltíssim més complicat.

Què li diu? Quines eines li dona?

Parlem, em dona consells, em diu de fer això o allò altres en certes situacions, ajuda dins de la pista... Moltes eines.

I com mostrar-se davant la gent o la premsa?

No, en aquest aspecte mostro el que soc. Bé, hi ha moments en què atabala una mica quan vas pel carrer i et reconeixen, i em dona consells per saber afrontar-ho.

Vostè, com molts tennistes, també té rutines quan surt a jugar...

Abans dels partits no tinc una rutina clara. Si em ve de gust escoltar música, escolto música, si no, no. Actuo com em ve de gust en aquell moment. En els partits sí que tinc més manies: la tovallola, les quatre pilotes, botar-les cinc vegades, les ampolles sempre en ordre, sempre beure primer d’una, després d’una altra, la mossegada sempre primer a la barreta i després al plàtan....

Per esbargir-se li agrada sortir amb amics...

Doncs m’agrada anar a la platja, estar tranquil, anar a casa d’algun amic, anar a algun lloc amb amics... Jo soc un noi molt bàsic. I el més bàsic és del que més es gaudeix. Ser amb cinc o sis amics asseguts en un banc, en un cotxe, en una casa, parlant tranquil·lament, passantho bé, rient, explicant-nos anècdotes, això em fa feliç.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain