La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’efecte Lewandowsk­i

- Santi Nolla

d’il·lusió l’afició blaugrana, que tornava a tenir un referent.

El cop de l’adeu de Messi va ser massa fort. Lewandowsk­i no és Leo però marca molts gols com l’argentí i combina perfectame­nt amb els companys i juga a un alt nivell d’intensitat. El Barça del 2003, presidit per Laporta i amb Rosell de vicepresid­ent esportiu, necessitav­a també un referent després d’anys sense collita de títols. I va arribar Ronaldinho, amb un somriure de fàbrica. El president de la Generalita­t en aquella època, Jordi Pujol, va dir a Rosell: “És fonamental portar-lo per apujar la moral dels catalans”.

D’alguna manera, l’efecte Lewandowsk­i és semblant a aquella etapa. El polonès ha tornat la felicitat als aficionats del Barça, que l’últim any només han sentit que malament que anava l’economia blaugrana. Però aquesta temporada s’han gastat 150 milions d’euros en fitxatges gràcies a la venda d’actius i la gent està il·lusionada amb l’equip.

Quan el millor de la plantilla s’entrena al màxim i juga a la màxima intensitat, l’efecte de contagi és immediat. Els jugadors del Barça no necessiten veure el braçal de capità (no estaria malament) al braç de Lewandowsk­i per saber que és el líder. És capaç de resistir físicament l’atropellam­ent d’un defensa per fer una passada de gol a Ansu Fati o d’indicar a Raphinha quines han de ser les pròximes jugades després d’haver-li centrat una assistènci­a d’or.

No és Messi ni Ronaldinho però marca gols, com l’argentí, i alegra la vida, com el brasiler

El Barça del 8-2 es va negar a fer un stage a Portugal abans de jugar els quarts de final a Lisboa contra el Bayern i els futboliste­s van actuar sota la síndrome de la rebaixa d’un 12 per cent del sou. Avui és un altre vestidor, però sobretot el que passa és que Lewandowsk­i vesteix l’altra samarreta.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain