La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un termòmetre d’altura per al Barça

El nou projecte de Xavi visita el Bayern, el focus dels malsons blaugrana dels últims temps

- I A Mfrtre

No és un partit definitiu però sí altament significat­iu. El Barça de la il·lusió es pren la temperatur­a aquesta nit a Munic. El Barça que domina les àrees sabrà avui realment en quin punt de cocció es troba. Serà a l’Allianz Arena contra un equip, el Bayern, que ha estat el focus dels seus malsons.

Independen­tment de si obté un resultat positiu o no, el que l’equip de Xavi s’exigeix és competir i ensenyar a la Champions que realment ha tornat.

Demà farà un any del triomf per 0-3 del Bayern al Camp Nou, un partit frustrant. Fa menys temps d’una altra desfeta, el 3-0 de desembre a l’Allianz. El segon matx europeu de Xavi a la banqueta i la constataci­ó que el Barça baixava a la segona divisió continenta­l, a l’Europa League. I això que el Bayern va sortir a mig gas. Però no tenia rival. Això és el que el Barcelona espera canviar. El 14-2 dels bavaresos en els tres darrers precedents forma part de la història (negra) del barcelonis­me. Com el fet que el Barça no ha pogut vèncer mai a Munic.

“Aquesta vegada arribem en molt millor moment que fa nou mesos. Hem crescut en molts aspectes, sobretot en mentalitat i en personalit­at. Aquesta vegada ens veiem amb opcions de competir i de canviar la història a Munic”, va emfatitzar Xavi, molt més convincent i convençut que al mes de desembre.

El passat no es pot canviar. Ara del que es tracta és que els blaugrana iniciïn una altra pàgina. El Barça ha agafat autopista i no vol frenar davant un Bayern que ha cedit tres empats a la seva lliga però que va guanyar amb solvència a Milà. “Aquest Barça té un nou esperit, hem d’esborrar del disc dur els partits anteriors contra ells. Ara volen tornar a atacar, serà un rival molt dur”, va assenyalar el tècnic del Bayern, Julian Nagelsmann, que ha rebut crítiques pels últims resultats del seu equip a la lliga alemanya.

La principal incògnita de l’onze de Xavi és al lateral esquerre, on s’ha passat de la figura pràcticame­nt única de Jordi Alba a la sobrepobla­ció, amb l’emergent Balde i el nouvingut Marcos Alonso. Xavi va assegurar que no mirarà el carnet d’identitat. Pocs llocs com Munic per intentar demostrar que el Barça torna a pertànyer a l’elit.

El tècnic barcelonis­ta està convençut que ara sí que arriben preparats per tractar el Bayern de tu a tu

 ?? LunAc BARTH p Reuters ?? Els jugadors del Barça fan pinya en la sessió d’ahir
LunAc BARTH p Reuters Els jugadors del Barça fan pinya en la sessió d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain