La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pregueu pel difunt

- Quim Monzó

Dilluns, mentre aquí debatíem el nombre de persones que havien anat a la mani del dia abans, a Los Angeles moria el raper PnB Rock. Si no teniu ni idea de qui era PnB Rock, no us feu mala sang. Jo tampoc no n’havia sentit a parlar mai fins ara, que ha lliurat l’ànima a Déu Nostre Senyor.

Se n’havia anat a dinar amb la nòvia, a un restaurant que es diu Roscoe’s House of Chicken’n Waffles (detall prescindib­le però que m’omple una línia de text) i de cop s’hi va acostar un home amb una pistola. Els va dir que li donessin les joies, li van contestar que ni parlar-ne i llavors el nouvingut va disparar al raper. Malferit, va caure a terra, l’assassí els va prendre tot el que va poder i tot seguit va tocar el dos. Va pujar a un cotxe que havia aparcat a prop i va fugir. El músic va morir poc després.

¿Casualitat­s de la vida? ¿El raper dinava amb la xicota i l’assassí va passar fortuïtame­nt per allà? Doncs no. Poc abans dels fets, l’esmentada xicota va pujar a Instagram una

Dinava amb la nòvia i de cop s’hi va acostar un home amb una pistola

foto de tots dos a punt de dinar, una foto en la qual es veia clarament la ubicació del restaurant.

Dues preguntes. La primera: ¿vas pel món amb les joies al damunt, com si fossis un d’aquests turistes que es passegen per Barcelona amb rellotges de 50.000 euros i després es queixen que els roben? La segona: si sou multimilio­naris, ¿com se us acut anunciar a Instagram la situació exacta del restaurant on esteu dinant?

Un cop mort el raper, a les mateixes xarxes a la noia van començar a dir-li de tot. Compungida i atabalada, no para de penjar posts a Instagram on diu coses com “tios ha sigut un accident em sap greu tots cometem errors” o “per què voldria matar el meu marit? ara tothom m’odia no se’m va acudir que fos mala idea compartir el moment”. Tot, amanit amb emojis i més emojis de cares d’aquestes que ploren molt i molt fort. Com diu sovint el bisbe de Dénia, “que pocs se moren pa la ponentà que fa”. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain