La Vanguardia (Català-1ª edició)

La ministra Sánchez es disculpa per les avaries i diu que n’hi ha “a tot arreu”

- EnC E R "

Unes hores abans que la ministra Raquel Sánchez presentés amb l’alcaldessa Ada Colau la transforma­ció de l’estació de Sants i dels voltants, ahir al matí dues avaries d’Adif van tornar a generar problemes al servei de Rodalies. El que va passar no va ser comparable a la fallada informàtic­a del divendres anterior, que va deixar tots els trens de la xarxa convencion­al fora de joc durant tres hores, però va provocar importants retards a molts viatgers de les línies R2, R4, R13, R14, R15, R16 i R17.

Per respondre a aquests fets, pregunta que sol repetir-se amb certa freqüència, la titular de Transports va demanar disculpes als usuaris. Però tot seguit va recordar que “hi ha incidèncie­s a tot arreu”. I va prosseguir: “No és cap excusa, però hem de ser conscients de la complexita­t d’una xarxa que també funciona per a alta velocitat, passatgers i mercaderie­s”. Tot i això, va reconèixer que cal treballar per corregir aquests problemes, una feina que, va subratllar, el Govern de què forma part està fent.

El que no és del grat de la ministra és que es magnifiqui­n les avaries, que només es parli d’això i no pas del funcioname­nt global, així com de tot el que s’està fent perquè la xarxa funcioni el millor possible. “És una sensació que es correspon amb una realitat de desinversi­ó que hi va haver els últims anys, arran de la paralitzac­ió de projectes que va dur a terme el govern anterior”. En aquest sentit, va aprofitar per carregar contra els qui “incentiven la mala visió de Rodalies per motius partidiste­s”.

“Som conscients que hem de millorar molt les incidèncie­s que hi ha a la xarxa de Rodalies –va afegir Sánchez–, però treballem de valent per solucionar­les i aturar aquesta sensació de mal funcioname­nt”. Ara, va prosseguir la ministra, “les inversions s’estan materialit­zant; unes ja han arribat i d’altres trigaran, però hem de fer un esforç per explicar que el Pla de Rodalies, que compta amb 6.300 milions d’euros fins al 2030, s’està complint”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain