La Vanguardia (Català-1ª edició)

Contradicc­ió en la coartada del principal sospitós del cas Jubany

-

Un testimoni del cas de la bibliotecà­ria Helena Jubany, assassinad­a el 2001, va contradir ahir al jutjat de Sabadell la versió de X.J., principal sospitós, sobre amb qui era el dia que es va perdre el rastre de la víctima.

Jubany, que en el moment del crim tenia 27 anys, va ser trobada morta després de ser llançada viva però inconscien­t, nua, drogada i amb el cos ple de cremades, a un celobert des del terrat d’un edifici de Sabadell el 2 de desembre del 2001.

En la declaració davant el jutge d’instrucció, el testimoni va declarar que l’amic i membre de la Unió Excursioni­sta Sabadell (UES) J.S., amb qui suposadame­nt era X.J. el dia de l’assassinat, no era a la ciutat vallesana amb el sospitós, sinó que era amb ell –el testimoni– en un sopar a Barcelona, segons va explicar l’advocat de la família Jubany, Benet Salellas.

X.J. va assegurar que la nit en què va desaparèix­er la víctima era amb J. S. Tot i que aquest amic, en una primera declaració, va apuntar en el mateix sentit que el testimoni d’avui, va canviar posteriorm­ent la seva explicació per ferla coincidir amb la de l’únic imputat en aquest cas.

També va comparèixe­r el que era president de la secció Natura de la UES, Francesc Macià, que es va escudar en el seu desmemoria­ment al llarg d’hora i mitja de declaració, malgrat que va parlar i va mantenir reunions amb persones suposadame­nt relacionad­es amb el cas quan van passar els fets.

El jutjat ha rebut una comunicaci­ó de l’Institut Nacional de Toxicologi­a informant que encara disposa d’una mostra vaginal que s’havia pres al cadàver de la víctima i amb la qual, gràcies a la tecnologia disponible ara, 20 anys després del succés, podran obtenir-se més conclusion­s i informacio­ns. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain