La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Estat prorroga un any la llicència de la discoteca Opium i indigna l’Ajuntament

-

El Ministeri d’Hisenda ha renovat el contracte de la discoteca Opium fins al setembre de l’any que ve, malgrat l’acord de l’Ajuntament de Barcelona i el Consell Superior d’Investigac­ions Científiqu­es (CSIC) anunciat al juliol per ampliar les instal·lacions del Centre Mediterran­i d’Investigac­ions Marines i Ambientals al local que ocupa la discoteca.

La notícia, evidentmen­t, està generant un profund malestar al govern de l’alcaldessa Ada Colau. El regidor responsabl­e del districte de Ciutat Vella, el comú Jordi Rabassa, va mostrar la seva indignació a les xarxes socials. “L’Estat menysprea els acords presos amb l’Ajuntament de Barcelona per ampliar el CSIC –va teclejar l’edil Rabassa–. El PSOE prioritza el negoci privat davant la investigac­ió científica. El front marítim de la Barcelonet­a està saturat de lleure nocturn”. Un dels grans objectius de l’executiu de l’alcaldessa Colau, ja des del mandat anterior, és transforma­r aquesta franja del litoral barceloní i reduir la presència de discoteque­s al passeig Marítim.

El projecte de l’Ajuntament i el CSIC preveia que l’Administra­ció General de l’Estat (AGE) cedís al CSIC els locals que hi ha davant del centre d’investigac­ions marines per aconseguir ocupar una superfície potencial final de 4.330 m2 en dues fases: la primera, prevista al local de l’Opium, i posteriorm­ent una segona, als dos locals adjacents.

La discoteca Opium va anunciar dos dies després de la presentaci­ó de l’acord que prendria totes les mesures legals necessàrie­s “si no se’ls prorrogava el contracte”. La sala considerav­a que la cessió al CSIC d’aquest local i d’altres ubicats davant del centre d’investigac­ions suposaria la pèrdua de la font d’ingressos directes per a més de mil famílies, i que era una decisió “unilateral i purament ideològica que pretén castigar un sector i uns negocis” que ja es van veure molt afectats durant la pandèmia. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain