La Vanguardia (Català-1ª edició)

El vol alt de Teresa Helbig La dissenyado­ra dels uniformes d’Iberia tindrà un avió amb el seu nom

- cnal5 c aeón Barcelona

Amb una festa a The Principal Madrid Hotel i l’actuació de la jove cantant Marem Ladson, Teresa Helbig ha celebrat la seva desfilada número 24 a la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid. La col·lecció presentada per a la primaverae­stiu del 2023 està inspirada en els festivals icònics de música, com Woodstock‘69, illa de Wight‘68 o Beaulieu‘61.

Dies abans d’anar a Madrid, la dissenyado­ra catalana va rebre aquest diari al seu atelier de l’Eixample per explicar la col·lecció i “el viatge apassionan­t de què estic gaudint”.

Fa més de 25 anys que Teresa Helbig es va desenganxa­r del taller de costura de la seva mare, Teresa, com ella, i ara vola alt. Els uniformes del personal d’aire i terra d’Iberia són seus. La primera dona a vestir la companyia després de Pedro Rodríguez, Manuel Pertegaz, Elio Berhanyer, Alfredo Caral i Adolfo Domínguez. El nou equipament ha tingut un gran èxit, i és per això que Iberia ha decidit batejar amb el nom de Teresa Helbig un dels seus avions A-350. És la segona persona viva a qui la companyia aèria atorga aquest honor. La primera va ser el tenor Plácido Domingo.

Sobre la col·lecció que ahir va presentar a Madrid va explicar: “M’he inspirat en els festivals de música perquè són punts de trobada de generacion­s diferents, que escoltaran música i s’ho passaran bé. Quan dissenyava els vestits pensava si se’ls posarien Blondie, Patti Smith i, fins i tot, Mick Jagger”, afirma Helbig. El resultat és una col·lecció que continua fidel al seu estil sofisticat, artesanal i “amb un punt canalla”, com li agrada definir-la.

Al front row de la desfilada hi havia la cantant Luz Casal i les actrius Elena Rivera i Ruth Llopis. I intèrprets joves com Stephanie Gil ( El mejor verano de mi vida, Terminator, Fátima), Isa Montalbán ( Hollyblood), Gabriela Andrada ( Los herederos de la tierra, Los protegidos). “Fa temps que aposto pels joves talents del cinema, de l’art o la música com Cece June o Marem Ladson –comenta la dissenyado­ra–. La cineasta Carla Simón és una de les apostes de Helbig des d’Estiu 1993, i l’ós de Berlín per Alcarràs el va recollir amb un vestit seu.

Helbig és una apassionad­a de sèries i pel·lícules. Els seus films preferits són La caída de los dioses i L’enginyós senyor Ripley. Però també deu molt a Vicky Cristina Barcelona. El seu nom va començar a interessar quan va vestir una de les protagonis­tes. Ara les sèries que la inspiren són Euphoria, The white lotus, WeCrashed, Hacks i Paquita Salas.

A l’octubre la dissenyado­ra viatjarà a Los Angeles i després a Londres (a començamen­ts del 2023). A Hollywood es reunirà amb clientes potencials, estilistes d’estrelles, fins i tot amb actrius com Halle Berry, que ja ha lluït vestits seus, com Zendaya, Saoirse Ronan, Emily Blunt, Amanda Kerr o Sydney Sweeney.

“La majoria de les actrius poden vestir-se amb les grans firmes de luxe, però algunes prefereixe­n firmes més exclusives amb poques quantitats de producció, cosa que fa que els vestits gairebé siguin únics i sense visibilita­t del logo”. I afegeix com a anècdota: “Fa poc va venir al nostre taller una turista dels Estats Units que ens havia descobert a les xarxes, i va aprofitar que venia a visitar Barcelona per adquirir un vestit. Fins i tot va viatjar amb Iberia pels uniformes. És molt fort!”, va exclamar.

Ahir, coincidint amb la desfilada a Madrid, va sortir a la venda la segona col·lecció d’ulleres que ha creat per a Multióptic­as. També té una línia de perfums i de roba infantil Petite Helbig “que ens té el cor robat”. ●

Ahir va presentar a la passarel·la de Madrid la seva nova col·lecció inspirada en els festivals de música

 ?? Àlex Garcia ?? telier. Te es  Helbig  l seu t lle  b  celoní  l cost t d’ lgunes de les  eces de l  col·lecció
Àlex Garcia telier. Te es Helbig l seu t lle b celoní l cost t d’ lgunes de les eces de l col·lecció
 ?? J.J.Guillen / EFE ?? Estrelles del
rock. L  nov  col·lecció està ins i  d  en Blondie, P tti Smith o " gge
J.J.Guillen / EFE Estrelles del rock. L nov col·lecció està ins i d en Blondie, P tti Smith o " gge
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain