La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’ascens de Jordi

El club anuncia Jordi Cruyff com a director esportiu, un càrrec que exercia in pectore des de l’últim mercat d’hivern

- Carles Ruipérez

Tancat el mercat de fitxatges (amb set cares noves, de les quals sis prioritats i peticions de Xavi) i firmada l’última renovació que faltava de les peces joves i de futur, la de Gavi, era el moment d’oficialitz­ar, presentar i premiar els artífexs que han fet possible el nou Barcelona aquest estiu. Un d’aquests executius és Jordi Cruyff, que s’ha guanyat un ascens. Per fi s’ha fet públic el seu càrrec com a director esportiu i mà dreta del director de futbol, Mateu Alemany.

De fet, la reubicació del fill de Johan era un secret de domini públic, ja que feia temps que exercia in pectore, malgrat que continuava apareixent oficialmen­t com a responsabl­e de l’àrea internacio­nal de futbol.

Jordi Cruyff (48 anys) va arribar al club l’agost del 2021 com a assessor, i el president Laporta el va presentar com a “comodí” per la seva experiènci­a a les banquetes. Entre d’altres, havia dirigit el Shenzhen, el Chongqing o el Maccabi Tel Aviv. Però, per la seva amistat amb Ronald Koeman, va intentar evitar que se’l veiés com una ombra per al seu compatriot­a. “Al principi em vaig centrar en com era la visió del club, com em trobaria jo, i amb el temps ens vam adonar que hi havia bon feeling”, va explicar ahir als mitjans del club.

Se li va trobar momentània­ment aquell càrrec a l’àrea internacio­nal i com a membre de la comissió esportiva. Però Cruyff era més. Fins i tot va aparèixer com a portaveu a les entreviste­s televisive­s postpartit. Fins que al mercat d’hivern, després de l’acomiadame­nt de Koeman i ja amb Xavi al Camp Nou, va posar fil a l’agulla amb Alemany.

La feina d’estiu ha confirmat el tàndem. Xavi –no s’ha d’oblidar que tots dos ja formaven part dels plans del candidat Víctor Font– beneeix el nomenament. “Primer li demanaré que pagui un sopar”, va dir de broma Xavi ahir. “És una persona molt vàlida, en sap molt, m’és molt fidel a mi i a l’staff. És una gran decisió del club, totalment encertada. Me n’alegro molt”, va afegir el tècnic egarenc.

El contracte es va firmar a l’agost, però Cruyff va considerar que no era el moment d’anunciar-ho. “Calia posar tota l’atenció en el que necessitav­a l’equip, i va ser així”, va explicar sobre l’ajornament del seu ascens, que ja és oficial. ●

La sintonia amb Xavi i el tàndem que forma amb Alemany reforcen el fill de Johan al Barça

 ?? Bar ?? Jordi Cruyff a les oficines del club després de fer-se oficial el seu nomenament
Bar Jordi Cruyff a les oficines del club després de fer-se oficial el seu nomenament

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain