La Vanguardia (Català-1ª edició)

Indra nomenarà sis consellers independen­ts per tancar la crisi

El fons Amber Capital rep llum verda per arribar al 9,9% de capital

- onc i La a a

Amb el nomenament de sis consellers independen­ts, la companyia tecnològic­a Indra pretén tancar la crisi de govern corporatiu que es va desencaden­ar a la junta del 23 de juny, després del cessament en bloc de la majoria dels consellers independen­ts. La multinacio­nal, que presideix Marc Murtra, va comunicar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) els noms dels sis membres proposats i que es ratificara­n al consell d'administra­ció que se celebrarà aquest mateix dilluns.

Es tracta de perfils molt tecnològic­s i majoritàri­ament dones per complir amb les normes de paritat que exigeix el regulador borsari. Entre ells figuren Virginia Arce (PwC), Olga San Jacinto (Nazca Capital), Felipe Fernández (expresiden­t de Deutsche Telekom Ibérica), Coloma Armero (Uría Menéndez), Axel Arendt (Rolls-Royce) i Belén Amatriain (ex consellera delegada de Telefónica España).

Una vegada el consell doni llum verda als nomenament­s, Indra haurà de convocar una junta extraordin­ària per a la seva ratificaci­ó. Es preveu que se celebri abans del 30 d'octubre. En aquella mateixa assemblea es preveu que s'inclogui a l'ordre del dia el nomenament de Juan Moscoso, en representa­ció del primer accionista, la SEPI, que controla un 25,2% de manera directa. Així doncs, el màxim òrgan de control del grup tecnològic passaria a estar format per 14 membres, un més que abans de la crisi. Indra ha comptat amb la firma especialit­zada Korn Ferry per reclutar aquests consellers independen­ts. I, després de l'elecció, es va rebre el vistiplau de la comissió de nomenament del mateix consell.

Al mateix temps, la companyia va notificar ahir a la CNMV que el Consell de Ministres d'aquesta setmana va aprovar al fons Amber Capital, de Joseph Oughourlia­n, que també presideix Prisa, la possibilit­at d'elevar la seva participac­ió fins al 9,9%, des del seu actual 4,2%. D'aquesta manera, el fons es convertiri­a en el segon accionista, amb el mateix percentatg­e que manté en aquests moments Fidelity.

Darrere d'aquesta crisi de govern corporatiu a Indra sobrevola la idea que el Govern espanyol, a través de la SEPI, pretén reforçar l'àrea de defensa del grup i, al mateix temps, segregar la divisió tecnològic­a sota la filial Minsait.

Alhora, fonts ben informades apunten que la voluntat de l'Executiu de Pedro Sánchez seria entrar a mitjà termini al capital de la companyia basca ITP Aero. Aquest fabricant de motors per a avions participa amb Indra en la creació del nou avió de combat que substituir­à els Eurofighte­rs. L'Executiu espanyol ha intentat aquest assalt un parell de vegades, però sense èxit. Fonts oficials d'Indra asseguren que “en aquests moments aquesta operació no està sobre la taula”, però no es descarta que amb el desembarca­ment del nou consell d'administra­ció es pugui tornar a plantejar.

Rolls-Royce, que era el propietari d'ITP Aero, ha tancat aquesta mateixa setmana la seva venda al fons americà Bain Capital per 1.625 milions. I aquest fons pretén cedir un 30% del capital a un consorci industrial espanyol. Aquí és on Indra podria tenir un paper de liderar aquest consorci.

Amb aquesta operació entraria en joc fins i tot de manera col·lateral el PNB, que busca tant sí com no evitar retallades i deslocalit­zacions a la firma basca amb els nous propietari­s.

Les accions d'Indra van liderar ahir els guanys de l'Ibex, després de pujar un 2,32%, perquè el mercat va entendre que s'aconseguia el tancament de la crisi institucio­nal a la tecnològic­a. ●

Indra persegueix, a més de mantenir la seva aposta tecnològic­a, potenciar la divisió de defensa

 ?? CI  /Ree uItR í s ?? Marc Murtra, president d’Indra
CI /Ree uItR í s Marc Murtra, president d’Indra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain