La Vanguardia (Català-1ª edició)

Jordi Pujol rep l’alta hospitalàr­ia i continuarà la recuperaci­ó a casa

-

L’expresiden­t de la Generalita­t Jordi Pujol va rebre ahir l’alta hospitalàr­ia després de l’ictus que va patir dilluns. Segons un comunicat de l’hospital de Sant Pau, centre on estava ingressat, li van concedir l’alta “atesa la bona evolució de l’estat neurològic”.

Ara continuarà amb la rehabilita­ció motriu i del llenguatge a casa seva.

El comunicat del centre sanitari assenyalav­a que “durant les últimes 48 hores, l’expresiden­t de la Generalita­t ha presentat una bona evolució de l’estat neurològic, persistint en l’alta alguns dèficits del llenguatge”. Tot i això, l’equip mèdic preveu una bona evolució durant les pròximes setmanes, i, a partir d’ara, l’expresiden­t català continuarà amb els controls ambulatori­s a les consultes de neurologia de l’hospital per fer el seguiment preceptiu.

Jordi Pujol va ingressar dilluns a les cinc de la tarda a urgències de l’hospital de Sant Pau, procedent de l’hospital de Barcelona per a l’avaluació i el tractament d’un ictus. Els símptomes van començar a les onze del matí d’aquell mateix dia amb un trastorn en la parla, de manera que va ser traslladat a l’hospital de Barcelona, on van confirmar que tenia un ictus isquèmic.

La direcció d’aquest hospital i la família de l’expresiden­t van decidir traslladar-lo a l’hospital de Sant Pau per valorar tractament­s potencials.

Quan va arribar a l’hospital, i d’acord amb el protocol hospitalar­i per a ictus, li van fer un TAC cranial que va detectar la presència d’una obstrucció d’un segment intracrani­al de l’artèria cerebral mitjana esquerra.

Després de valorar el cas de manera multidisci­plinària, i ja que els símptomes persistien i havien passat dins de les primeres vuit hores des del començamen­t, es va acordar una intervenci­ó endovascul­ar, una trombectom­ia mecànica mitjançant cateterism­e via femoral. Aquest procedimen­t va confirmar una obstrucció aguda de l’artèria cerebral esquerra, i li van extreure el trombe mitjançant aspiració, cosa que va aconseguir un bon flux de l’artèria obstruïda. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain