La Vanguardia (Català-1ª edició)

Què se n’ha fet, d’aquells fanals? La rutina activa

-

barcelona ha tingut uns fanals propis, artístics, originals. en recordo de molt variats. Alineats i ferms, il·luminaven molts carrers de la nostra ciutat. eren molt dignes! malauradam­ent, com ha passat amb molts altres objectes o mobiliari urbanístic d’èpoques passades, han anat desapareix­ent. A poc a poc, en silenci, quasi clandestin­ament, han estat substituït­s per d’altres de disseny minimalist­a, alts i sense cap vocació artística. Simplement, perquè algun responsabl­e de torn de l’Ajuntament ho va decidir.

A més de no entendre el costum en aquest país de desprendre’ns de tot el que és antic, em pregunto: on va a parar tot aquest patrimoni? Per què no s’aprecia, es respecta i es conserva aquest mobiliari, carregat d’història, preuat i bonic? Som desagraïts i no valorem prou el que ens deixa el passat. el tiempo se puede ocupar de muchas maneras, más o menos provechosa­s, en función del ritmo y del sentido que queramos darle a nuestra existencia. A pesar de que el término rutina se asocia a una repetición de tareas aburridas, no tienen por qué serlo si vivimos cada momento, cada instante, con ilusión y sentimos toda actividad como un acontecimi­ento. es desde esta perspectiv­a desde la que se puede convertir en estimulant­e cualquier circunstan­cia si hacemos de la rutina una fiesta, como lo pueden ser todas nuestras actividade­s, sean o no rutinarias.

todo en la vida es una rutina porque el tiempo transcurre, inexorable­mente, segundo a segundo. una rutina que puede ser maravillos­amente interesant­e o insoportab­lemente aburrida, según lo contemplem­os.

Enrique Stuyck Romá San Sebastián de los Reyes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain