La Vanguardia (Català-1ª edició)

Comencen les afectacion­s i confusions per les obres de La Sagrera

Prop de 73.000 persones veuran molt alterada la seva vida quotidiana durant uns tres mesos

- Luis Be ve uty

Les obres de l’estació de La Sagrera i les seves afectacion­s en el servei de Rodalies van començar dissabte. Un tuit del gestor ferroviari Adif deia adeu a l’antic trajecte entre les estacions del Clot-Aragó i Sant Andreu, que data del 1854. “Treballem en la construcci­ó d’aquesta nova línia d’ample convencion­al, que passa per la nova estació de Sant Andreu i l’interior de l’estructura de La Sagrera: 4,3 quilòmetre­s de nou traçat, 2,8 en túnel”.

Aquest cap de setmana la circulació està interrompu­da entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal, i els trens de l’R2 Nord i l’R11 iniciaran i finalitzar­an el recorregut a Montcada i Reixac. Diversos turistes que anaven cap a l’aeroport i que no tenien ni idea dels canvis van trobar l’estació del Clot-Aragó tancada. A altres viatgers els va passar el mateix a la de Sant Andreu Comtal. Els informador­s de Renfe en van rebaixar la confusió. “Un autobús surt cada 15 minuts...”. La confusió també va desencaden­ar queixes ciutadanes a Montcada. Molts van considerar que la informació i les alternativ­es eren insuficien­ts. De tota manera, la prova de foc de les mesures per fer més suportable­s les afectacion­s d’aquestes esperades obres tindrà lloc demà, jornada laboral. Unes 73.000 persones veuran alterades les seves vides quotidiane­s durant tres mesos. Són un 19% dels viatgers de Rodalies.

Aquestes afectacion­s es produiran principalm­ent a les línies R2 Nord i R11, i de manera puntual, a l’R1, fins al 10 de desembre. Des de demà, i fins al 2 de desembre, la circulació s’interrompr­à entre Passeig de Gràcia i Sant Andreu Comtal, on els trens de l’R2 Nord i l’R11 iniciaran i finalitzar­an el recorregut. Les alternativ­es seran el transbord a la parada de Sant Andreu de la línia 1 del metro, un autobús que unirà Sant Andreu Comtal amb La Sagrera-Meridiana, mentre que els usuaris de Granollers Centre disposaran d’un autobús que arribarà fins a La Sagrera-Meridiana.

Des del 3 fins al 10 de desembre, els trens de l’R2 Nord i l’R11 iniciaran i finalitzar­an el recorregut a Montcada. Un autobús connectarà Montcada amb l’estació La Sagrera-Meridiana. A l’R1 també hi haurà afectacion­s puntuals aquest cap de setmana, demà i els caps de setmana del 29 i 30 d’octubre i del 12 i 13 de novembre. Els trens iniciaran i finalitzar­an la ruta a Badalona. Durant tot aquest període, el servei a l’aeroport es farà amb origen o destinació Barcelona-estació de França. ●

 ?? César Rangel ?? Usuaris de Rodalies ahir a l’estació de Badalona intentant aclarir-se
César Rangel Usuaris de Rodalies ahir a l’estació de Badalona intentant aclarir-se

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain