La Vanguardia (Català-1ª edició)

Optimisme sobre la passarel·la

La Setmana de la Moda de Madrid tanca avui la 76a edició

- e !e"

El circuit de passarel·les internacio­nals del setembre evidencia diverses tendències. D’una banda, una clara preferènci­a tant del públic com dels modistes a les passarel·les físiques per sobre de les digitals i, per tant, la recuperaci­ó d’aquestes després de la pandèmia. D’altra banda, tant a la Setmana de la Moda de Nova York com ara a la de Madrid, els creatius de moda entreveuen per a l’any que ve un armari ple de color, excèntric i alegre per desemmandr­ir-se per fi i tornar a enamorar-se de la moda i el bon vestir, treure’s el xandall o el legging i tornar a enfundar-se un vestit atrevit i a tot color. Així, la Mercedez-Benz Fashion Week Madrid, que tanca aquest diumenge la seva edició 76, ha transmès aquesta necessitat per tornar a brillar i arreglar-se als carrers amb la presentaci­ó de col·leccions que són simplement i planera una injecció d’optimisme. Així ho ha evidenciat a la passarel·la la màgica llenceria amb aires de Hollywood que imagina Andrés Sardá per a l’estiu que ve – amb la presència a la passarel·la de l’actriu Najwa Nimri–, els sofisticat­s vestits amb aires rockers de Teresa Helbig, que a la seva última col·lecció s’ha inspirat en el món dels festivals de música, fins a arribar als dissenys afrancesat­s de Carlos Duarte.

Les propostes per a l’estiu que ve presentade­s a la passarel·la madrilenya volen emocionar el consumidor, empenye’l a portar peces amb volums exagerats, vestits asimètrics, de vegades amb un punt futurista, i també integrar accessoris com els mocadors i els barrets als estilismes diaris.

Des de dimecres i fins ahir, el recinte d’Ifema a la capital espanyola ha comptat amb la "n a uesta edici, de la assarel-la madrilen.a /an destacat ro ostes d’A*at/a )ui0 de la 1ra da 2lises 3 rida i Lola asademunt $. 3aite presentaci­ó de col·leccions de 41 dissenyado­rs internacio­nals i nacionals. Entre ells, van destacar noms com el d’Agatha Ruiz de la Prada, que encaixa a la perfecció amb aquest intent de la moda per reconqueri­r el consumidor amb color i excentrici­tat. La modista va presentar dijous sobre aquesta passarel·la internacio­nal la seva última proposta. Per a la pròxima temporada, la dissenyado­ra firma una línia divertida i caòtica, per descomptat omple de colors àcids i volums i amb un innovador patronatge que rescata la idea de sostenibil­itat. Una col·lecció de residu zero en què fins i tot s’han aprofitat els excedents de teixit després del tall del patró.

Ulises Mérida va agafar el relleu ahir i va apostar per la superposic­ió de teixits, contrast de colors vius i barrets d’ales ondulades. El va seguir Lola Casademunt by Maite, una habitual de la passarel·la madrilenya, que va centrar la seva col·lecció en el moviment, concretame­nt el màgic i delicat gest que produeix l’aleteig d’una papallona.

Així, amb una capa d’aplics brillants de color lila, la model internacio­nal Nieves Álvarez va desfilar per a la modista amb una de les peces més espectacul­ars de la seva col·lecció.

Per rematar aquesta enèrgica setmana de la Mercedez Benz Fashion Week Madrid, l’organitzac­ió va tancar ahir la passarel·la amb el tradiciona­l lliurament de premis L’Oréal Paris.

El disenyador Ulises Mérida va ser distingit amb el guardó a la Millor Col·lecció, i Lorena Durán va rebre el premi a la Millor Model de Mercedes-Benz Fashion Week Madrid. Una edició rodona, creativa i diversa que evidencia la recuperaci­ó de les passarel·les internacio­nals. ●

Ulises Mérida i Lorena Durán es van emportar els premis L’Oréal a millor col·lecció i millor model

 ?? Se     *) e+ / e(e ?? $n%ecci& de co o
Se *) e+ / e(e $n%ecci& de co o
 ?? J.J.G' ll)n / e(e ??
J.J.G' ll)n / e(e
 ?? J.J.G' llen / e(e ??
J.J.G' llen / e(e

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain