La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vigent campió i líder de MotoGP

Fabio Quartararo

- E N T R E V I STA Alcanyís

Fabio Quartararo (Niça, 1999) se la juga. El pilot francès criat a Espanya i resident a Andorra afronta al GP d’Aragó una altra emboscada de les Ducati, que amenacen de debilitar el seu liderat, cada cop més minvat: ha perdut 61 punts en quatre curses amb el seu principal rival, Pecco Bagnaia. Però el Diablo no s’inquieta, segons explica en una conversa amb La Vanguardia. “Encara li trec 30 punts”. Tot i que avui, sortint sisè i amb el de la Ducati a la pole, en podrien ser menys.

Se’l veu amb més bona cara que quan va acabar a Misano (5è). Li ha anat bé el nou xassís?

No, no és per això. El que em va fer canviar la cara, com diu, va ser el motor per a l’any vinent. El xassís ha estat positiu, però tampoc no ens ha aportat gaire. No sé si ens el quedarem. Després de la cursa de Misano tot l’equip estava molt desinflat, el test ens va aportar somriures, han vist que Yamaha està treballant i ha escoltat què demanàvem.

Quina sensació té ara, veient el que ha recorregut –líder des de la cinquena cursa– i els sis grans premis que queden?

La meva sensació és que he d’anar a matxucar aquestes sis curses i cometre molt pocs errors, empènyer al màxim i buscar els límits. És un moment molt delicat. Aquestes sis setmanes miraré de donar-ho tot, i crec que podem fer alguna cosa bona.

Després de la cursa de Misano va dir que estava més aviat frustrat que no pas enfadat “perquè la moto havia arribat al límit”. Hi ha cap solució?

Aquest any no. Està al límit. Necessito una moto que realment em permeti avançar. Puc anar dues o tres desenes més ràpid que tothom als entrenamen­ts, però si no puc avançar a la cursa, acabo quart, cinquè, sisè... Aquest és el principal problema.

Com s’explica haver perdut respecte a Bagnaia 61 punts en les últimes quatre curses?

Pecco ha guanyat quatre curses seguides, una cosa que des de Marc (Márquez) ningú no havia aconseguit. I jo, en aquestes quatre curses, vaig patir una caiguda a Assen –ja són 25 punts menys–, una mala actuació a Silverston­e (8è), un segon lloc a Àustria i un cinquè a Misano... Per tant, ell ho ha fet molt bé i a mi m’ha costat.

A què es deu?

Sobretot és perquè Ducati i Aprilia han fet un pas endavant molt gran en un any, i nosaltres ens hem quedat al mateix lloc. Aquí hi ha la diferència.

Què l’amoïna més: l’estat de forma de Bagnaia o que hi hagi quatre o cinc Ducati al davant regularmen­t?

Al final Pecco va molt ràpid, però el nombre de Ducati que hi ha davant fa por. Som quatre Yamaha, però no n’hi ha mai dues al top 5. I ells, al top 5 d’avui tenen quatre motos.

Quina cara li queda quan es veu tot sol barallant-se amb l’armada Ducati?

Se’m fa estrany, perquè dissabte faran un salt endavant. Jo dono el meu màxim encara que hi hagi set o vuit Ducati al davant. Evidentmen­t que em trobo sol.

Amb Bagnaia retallant-lo i ja a tocar els 30 punts, pressent que se li està escapant el títol?

No, tinc 30 punts d’avantatge, no pas de desavantat­ge. Cal pensar que ell no tenia res a perdre perquè venia d’una posició molt llunyana. Però ara que s’està acostant al liderat ja no serà el mateix per a ell caure en una cursa. És una situació que m’agrada, encara que em retalli. Hauré de ser molt fort. Estic en un moment difícil, però no que se m’està escapant el títol.

Els rivals no li donen gaires opcions de guanyar el títol. Márquez deia que “qualsevol que porti una Ducati o una Aprilia té tots els trumfos”. Això descoratja?

La veritat és que Ducati ha fet bona feina, sobretot amb el motor del 2020 al 2022. Han fet un pas gegantí i van molt més bé que nosaltres. Però què he de fer? Queixar-me tota l’estona? Si no tinc motor, ho dono tot.

Quines expectativ­es té en aquesta cursa, en un circuit que no se li va gens bé (va ser 8è, 18è, 8è i 5è en anys anteriors)?

Ja ho veurem, perquè divendres vaig tenir un ritme molt bo (va ser 2n), però caldrà veure la posició de sortida (6è), que serà el més important. Per mi el pitjor d’aquest circuit és el sector 4, que és un revolt i dues rectes. Aquí tinc dèficit de motor i de velocitat.

És el GP de la tornada de Marc Márquez. El sorprèn com va?

No em sorprèn perquè m’esperava que pogués lluitar per la victòria o el podi. Per ritme crec que pot, després caldrà veure quant pot durar.

L’ha trobat a faltar?

La raó de la davallada “Ducati ha fet un pas endavant molt gran, i nosaltres ens hem quedat al mateix lloc”

Marc Márquez “Lluitar contra en Marc et dona una motivació suplementà­ria: portes els límits més lluny”

 ?? Plejandro Ceresuela ?? Fabio Quartararo a l’hospitalit­y de Yamaha al circuit Motorland d’Alcanyís
Plejandro Ceresuela Fabio Quartararo a l’hospitalit­y de Yamaha al circuit Motorland d’Alcanyís

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain