La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona acollirà a l’octubre un saló de referència per a inversors

The District aplegarà uns 7.000 immobiliar­is i financers a la Fira

- R. Salvador

Barcelona acollirà a l’octubre la primera edició d’un nou saló immobiliar­i, The District, que neix per ser per al seu sector el que el Mobile World Congress és per a la telefonia: el fòrum de referència per a Europa.

Albert Planas, director general de Nebext, l’empresa que organitza el nou congrés, destaca que l’objectiu era allunyar-se dels salons immobiliar­is tradiciona­ls, sovint aparadors d’immobiliàr­ies per a la venda de pisos, i enfocar-se en els inversors profession­als. “Volem que sigui un fòrum en què es trobin promotors, constructo­rs, consultore­s, auditores, empreses de gestió d’actius, servicers, family offices, advocats i en general tots els serveis que mouen el sector”.

Actualment el més semblant que s’organitza a Europa és el Mipim, a Canes, la mateixa ciutat en la qual se celebrava el Mobile abans d’anar a Barcelona. “Hem reformulat el model de saló. I, a més, Barcelona és un lloc molt més adequat per a un esdevenime­nt d’aquest nivell per la connectivi­tat internacio­nal i la infraestru­ctura hotelera”. La nova fira també aprofita la circumstàn­cia que, després de la pandèmia, s’ha deixat de fer el Barcelona Meeting Point, que malgrat que tenia un format diferent, al simposi també acollia un bon nombre de ponents internacio­nals.

The District està presidit per Juan Velayos, fundador de JV20 Investment & Advisory i soci director d’Alantra. “La seva experiènci­a com a exconselle­r delegat de Neinor Homes i de Renda Corporació i soci de PwC España és ideal per arribar als perfils que busquem al saló”, assenyala Planas. The District es farà del 19 al 21 d’octubre al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, on ocuparà 16.000 m2, i els organitzad­ors ja han reservat l’espai per a les pròximes quatre edicions.

La trobada preveu reunir uns 7.000 experts del sector immobiliar­i de tot Europa, una quarta part d’ells procedents del món dels fons d’inversió i del capital, i més de 380 experts internacio­nals de l’àmbit immobiliar­i. The District estarà estructura­t entorn de tres eixos: el desenvolup­ament de les estructure­s de mercat de capitals, els criteris ESG (sostenibil­itat mediambien­tal, social i govern corporatiu) i els fòrums especialit­zats en el mercat residencia­l, d’oficines, logístic i d’altres.

En el marc de la fira, se celebrarà The District World Summit 2022, el congrés enfocat a les fonts de capital, que reunirà més de 380 experts com Michael Swank, director de compres a Europa de Blackstone; Michael Abel, director per a Europa de TPG; Pere Viñolas, conseller delegat de Colonial; Cristina García-Peri, sòcia d’Azora; Juan Pepa, fundador de Stoneshiel­d; Iheb Nafaa, director general de Servihabit­at; Carlos Colomer, d’Apollo Global Management; Alberto Nin, vicepresid­ent de Brookfield Asset Management; Ismael Clemente, conseller delegat de Merlin o Eduard Mendiluce, conseller delegat d’Anticipa i Aliseda.

A més, The District comptarà amb un espai en què ciutats com Madrid, Màlaga, Barcelona, Londres, Lisboa, Bilbao o Porto Alegre presentara­n els seus projectes a la recerca de capital o plans en què invertir. ■

The District vol arrabassar el lideratge que té el Mipim de Canes entre els profession­als

La fira tindrà un espai en què les ciutats presentara­n els projectes per captar inversors

 ?? VALERY HACHE / AFP ?? El Mipim de Canes és el saló de referència per als profession­als de la inversió immobiliàr­ia
VALERY HACHE / AFP El Mipim de Canes és el saló de referència per als profession­als de la inversió immobiliàr­ia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain