La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aragonès demana als socis centrar-se en els problemes diaris dels catalans

- Francesc Peirón

Sense renunciar a un referèndum d’independèn­cia, Pere Aragonès va subratllar dilluns que “la Generalita­t ha de tenir com a prioritat absoluta la complicada situació d’inflació del 10% i la dificultat de la ciutadania per arribar a final de mes”.

El president va fer aquesta afirmació a Nova York, on participa en la Climate Week, reunió sobre el canvi climàtic. En el seu cas, el seu viatge sembla més aviat una finestra d’aire fresc davant el reescalfam­ent del seu govern i l’amenaça de ruptura de Junts per Catalunya. En la seva absència, els postconver­gents van insistir a demanar més velocitat cap al sobiranism­e. “Crec que és important posar el país al davant en un context en què moltes empreses estan valorant la possibilit­at d’aturar la producció i posar treballado­rs en ERTO per l’increment del cost de l’energia, en un context en què els productors del sector agrari veuen com l’augment dels costos és tan elevat que en dificulta la viabilitat”, va insistir.

“En un moment en què les famílies necessiten suport públic, el que hem de fer el conjunt de les institucio­ns és apostar per l’estabilita­t del Govern, i, per tant, convido totes les formacions polítiques, especialme­nt les que formen part del Govern, a no fer cap pas que en pugui qüestionar l’estabilita­t en un moment en què, precisamen­t, el que necessita la ciutadania és que els governs treballin i es focalitzin en les necessitat­s immediates”, va subratllar. “En un moment d’incertesa no s’ha d’afegir més incertesa. On la ciutadania té angoixa sobre el futur, posem-hi esperances amb mesures concretes transforma­dores”, va dir.

Va dir que “el Govern continua funcionant al 100% amb els consellers, en qui mantinc la confiança igual que el primer dia”. La seva agenda fixa que, “al costat”, s’ha de treballar en l’objectiu de la resolució del conflicte polític amb l’Estat. “L’important és treballar en el què i no en el qui, en el com avancem cap al nostre objectiu d’un referèndum”, va reiterar.

Aragonès va confirmar que el 4 d’octubre s’aprovarà la creació d’una empresa energètica pública. El seu objectiu serà reduir la factura de la llum als edificis de l’administra­ció, ja que comprarà energia de manera agregada i promourà l’autoconsum amb renovables. D’això és del que volia parlar. ■

“On la ciutadania té angoixa sobre el futur, posem-hi esperança amb mesures concretes”

 ?? at"lia #e$%ra / ?? Aragonès, a Nova York
at"lia #e$%ra / Aragonès, a Nova York

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain