La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSOE s’agita davant la crítica interna per les “males companyies” de Sánchez

Presidents socialiste­s que opten a la reelecció alcen la veu contra el secessioni­sme

- Juan Carlos Merino

Les aliances parlamentà­ries de Pedro Sánchez amb ERC o Bildu sempre van incomodar, sobretot, a les federacion­s del PSOE que no van haver de conviure mai amb l’independen­tisme als seus territoris, com Andalusia, Extremadur­a, Castella-la Manxa o Aragó. Però ara que els presidents autonòmics socialiste­s opten a la seva reelecció, en la cita amb les urnes del mes de maig que ve, en aquests territoris tornen a subratllar públicamen­t el seu distanciam­ent amb uns pactes del president del Govern central que adverteixe­n que llasten les seves pròpies expectativ­es electorals.

Així ho va fer dissabte l’aragonès Javier Lambán, quan va qualificar de “perversió democràtic­a” nacionalis­mes i independen­tismes, durant l’acte d’unitat del poder territoria­l socialista que Sánchez va protagonit­zar a Saragossa. Aquella imatge d’unitat, no obstant això, es va veure compromesa després que el president castellano­manxec, Emiliano García-Page, critiqués ahir a El Mundo “les males companyies” de Sánchez, en al·lusió a unes formacions que, segons va dir, volen “desestabil­itzar i trencar l’Estat”. També va discrepar de l’estratègia de confrontac­ió de Sánchez contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a qui mira de penjar l’etiqueta d’“insolvent”. Un desencert total, segons el parer de Page.

Plou sobre mullat, però la irritació a Ferraz amb Page va ser palpable, per haver desviat el focus de la seva ofensiva contra el PP i entelar la imatge d’unitat interna. La portaveu del PSOE, la ministra Pilar Alegría, es va aferrar ahir al “missatge clar i evident” que Sánchez va aconseguir plasmar dissabte amb tot el poder territoria­l socialista, d’una unitat absoluta per afrontar el nou cicle

 ?? LV ?? Sánchez va mantenir ahir una cita bilateral amb el secretari general de l’ONU, António Guterres
LV Sánchez va mantenir ahir una cita bilateral amb el secretari general de l’ONU, António Guterres

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain