La Vanguardia (Català-1ª edició)

Feijóo advoca per una nova política que recuperi l’assossec

- Carmen del Riego

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, considera que hi ha un cansament en la societat del període polític que es va iniciar a l’ombra de la recessió del 2008 i que es va anomenar “nova política”. Per al dirigent popular, aquest període ja forma part de la “vella política”, i la “nova”, al seu entendre, està representa­da pel projecte de Juanma Moreno a Andalusia. Durant un esmorzar informatiu amb el president andalús, Feijóo va assenyalar que vol erigir-se en el líder d’aquesta “nova política”, l’objectiu de la qual és “la recuperaci­ó de l’assossec en la política espanyola”.

Per Feijóo, la tasca d’un líder polític és prioritzar els temes essencials per a la societat, cosa que, va dir, no està fent Pedro Sánchez. Aquest escenari és el que impulsa, al seu entendre, el clima de canvi. “Hi ha un sentiment generalitz­at a Espanya que es podria condensar en una frase: no podem continuar així”, va dir. Per Feijóo, el desig de canvi s’ha d’entendre com el desig de “la recuperaci­ó de l’assossec en la política”. La gent busca líders que sàpiguen què s’ha de fer, va subratllar, i va agrair que Ursula Von der Leyen destaqués d’ell que era “experiment­at i previsor”.

Una política en què creu que “no és necessari buscar fórmules per encarrilar la diversitat d’Espanya” perquè ja ho fa l’estat de les autonomies. I, així mateix, una política que defensa que el castellà no es tracti “com una llengua estrangera”. Per al líder popular, no s’entén que es permeti que no s’acati una sentència. També va advertir que no es combat la “intolerànc­ia amb intolerànc­ia. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain