La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Suprem confirma la presó permanent per a l’assassí de la menor de Vilanova

- BARCELO A

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la condemna a presó permanent de Juan Francisco L.O. per l’assassinat de la Laia, la menor de 13 anys que va estrangula­r i apunyalar després d’agredir-la sexualment al seu domicili de Vilanova i la Geltrú (Barcelonès), el 4 de juny del 2018.

La Sala Penal de l’alt tribunal ha desestimat el recurs del condemnat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va confirmar, al seu torn, la de l’Audiència de Barcelona, que també li va imposar una indemnitza­ció de 445.000 euros per als familiars de la menor.

El crim es remunta a la tarda del 4 de juny del 2018, quan l’assassí confés, de 45 anys, va intercepta­r la víctima, que baixava sola per l’escala per trobar-se amb el seu pare al carrer des de casa els seus avis, veïns del mateix immoble, i la va introduir al seu domicili en contra de la seva voluntat.

Una vegada a dins, la va agredir sexualment, li va causar una lesió a la zona genital, li va col·locar una corretja de gos al voltant del coll i, ajudant-se amb les seves pròpies mans, la va asfixiar i apunyalar en diferents parts del cos.

Recorda el Tribunal Suprem que va ser un crim traïdor, ja que la menor no va poder defensar-se de cap manera, com es constata que la víctima pesava uns 37 quilos i feia 1,52 centímetre­s, mentre que l’acusat pesava 95 quilos i feia 1,79 centímetre­s.

I que es va presentar acarnissam­ent, perquè “la manera de segar la vida per asfíxia és lenta, agonitzant, conscient i cruel”.

“Es va tractar d’un acte cruel de principi a fi i amb una maldat absoluta sabent què feia, com ho feia, que la nena estava patint, i que no es queda en l’agressió sexual, sinó que l’acaba matant d’una manera despietada assegurant el crim, i incrementa­nt el dolor que va haver de patir la menor en la manera com la va matar, com si es tractés d’un objecte, cosificant-la sabent que es tractava d’una nena indefensa”, afegeix la Sala.

El Suprem subratlla que hi ha traïdoria i acarnissam­ent en un assassinat d’una menor de 16 anys subsegüent a delicte contra la llibertat sexual, per tant, està aplicada correctame­nt la pena de presó permanent revisable.

I a més suprimeix l’atenuant de reparació de dany i augmenta d’un a cinc la mesura d’allunyamen­t després de complir la pena de privació de llibertat, per afavorir la “tranquil·litat” visual i comunicati­va dels familiars de la víctima, que no volen veure’s sorpresos de veure el condemnat, o rebre’n un missatge, o per qualsevol mena de comunicaci­ó. ●

L’agressor va intercepta­r la víctima quan sortia al carrer des de casa els seus avis el 4 de juny del 2018

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain