La Vanguardia (Català-1ª edició)

Aprovats més canvis a l’Espai Barça

JG Ingenieros i Torrella Ingeniería entren al projecte

- Anaïs Martí

A dos minuts de la font de Canaletes, epicentre de les celebracio­ns del barcelonis­me, s’erigeix la Barça Store, punt triat per la junta directiva de Joan Laporta per fer una altra reunió itinerant que el curs passat els va portar a llocs com l’abadia de Montserrat o el centre comercial de la Jonquera. Si en aquest temps l’activació de les palanques econòmique­s acaparava l’interès, aquesta vegada la directiva es va reunir per aprovar el canvi d’equip d’arquitecte­s que hi ha hagut a l’Espai Barça. Després que el 15 d’agost s’acabessin els contractes de l’UTE (unió temporal d’empreses) formada pel despatx d’arquitecte­s japonès Nikken Sekkei, l’estudi b720 Fermín Vázquez Arquitecto­s i la consultori­a d’arquitectu­ra IDOM, la junta va donar llum verda perquè Torrella Ingeniería prengui el testimoni, amb JG Ingenieros, per executar les obres.

El club va informar que continuarà treballant amb Nikken Sekkei, estudi que va guanyar el concurs del projecte arquitectò­nic el 2016, específicament per a les tasques de design guardian, és a dir, per supervisar la redacció del projecte d’execució i direcció, així com el procés de licitació que s’iniciarà els pròxims mesos a les àrees de direcció executiva d’obra (aparellado­r), control de seguretat i salut (riscos laborals) i control de qualitat.

La directiva també va aprovar el pressupost per a la temporada 2022-2023, que inclou un pressupost d’ingressos d’explotació de 1.255 milions d’euros, amb una previsió de benefici de 274 milions, i va acordar que la pròxi

1. L’Espai Barça.

+Ekken Sekkei, estudi japonès que va guanyar el concurs el 2016, supervisar­à tot el procés.

2. No renoven:

L’estudi b720 Fermín Vázquez Arquitecto­s i la consultori­a d’arquitectu­ra IDOM.

4. Entra JG Ingenieros.

Empresa amb experiènci­a en la direcció de recintes esportius. Del 2014 al 2017 es va encarregar de liderar l’obra del Metropolit­ano (Atlètic de Madrid).

5. També Torrella Ingenie5 r6a.

Amb seu a Terrassa, està especialit­zada en la construcci­ó d’edificis industrial­s.

6. 7r89ima assemblea.

celebrarà telemàtica­ment el 9 d’octubre a les 10.30 hores.

:. Els n;meros.

Se

La directiva va aprovar també el pressupost per a la temporada 2022-2023 amb un càlcul d’ingressos d’explotació de 1.255 milions. ma assemblea ordinària que haurà de donar el plàcet als números se celebrarà telemàtica­ment el 9 d’octubre a partir de les 10.30 hores. Aquell mateix dia, a les 21 hores, el Barça rebrà al Camp Nou el Celta.

Un centenar de persones, la majoria turistes, van sorprendre la junta directiva a la porta de la Barç Store obligant els membres de seguretat a crear un perímetre perquè el president i la seva junta entressin a la botiga després de les 14 hores. Com sol ser habitual en aquest tipus de reunions, la directiva va compartir primer un piscolabis abans de traslladar-se a una sala privada. L’Espai Barça va ser sens dubte el tema estrella de la tarda. Des del club es va argumentar que la nova aposta empresaria­l per JG Ingenieros i Torrella Ingeniería era perquè IDOM i l’estudi b720 Fermín Vázquez Arquitecto­s podia no detectar l’essència del projecte reformulat i aprovat en l’assemblea celebrada l’octubre del 2021.

Pel que fa a la nova aposta, van informar que JG Ingenieros va ser fundada el 1970, té seu a Barcelona i experiènci­a en la direcció de recintes esportius. Del 2014 al 2017 es va encarregar de liderar l’obra del Metropolit­ano, el nou estadi de l’Atlètic de Madrid. Pel que fa a Torrella Ingeniería, amb seu a Terrassa, s’ha enfocat en projectes d’edificis industrial­s. L’entrada d’aquesta empresa va suposar un escrit del Col·legi d’Arquitecte­s de Catalunya (COAC) firmat pel seu degà, Guim Costa Calsamigli­a, en què es mostrava descontent­ent amb la situació. El club va informar que el president Laporta es va reunir amb Costa per informar-lo d’aquest nou procés. ●

Nikken Sekkei, estudi japonès que va guanyar el concurs el 2016, finalment continuarà supervisan­t-ho tot

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain