La Vanguardia (Català-1ª edició)

Desinfecta­r i molt més

Alcoholes Montplet preveu ingressar 56 milions, un 27% més, amb la distribuci­ó d’alcohol i la producció de repel·lents d’insectes

- anca i r

La venda d’alcohol es va disparar durant la pandèmia. Gran desinfecta­nt, va ser la base de molts productes de neteja, protagonis­tes en llars i empreses durant el 2020. Aquell any, el distribuïd­or barceloní Alcoholes Montplet va veure com se li disparaven els ingressos fins als 60 milions d’euros. El 2021 la xifra es va normalitza­r –va caure fins als 44,5 milions–, però aquest 2022 la firma espera tornar a créixer amb força, un 27%, fins als 56 milions d’euros.

“Estem recollint els fruits d’un pla d’R+D en què hem invertit al voltant de 2,5 milions els últims anys”, explica la propietàri­a, Vanessa Montfort, cinquena generació de l’empresa familiar, nascuda l’any 1889 a Barcelona.

Històricam­ent, l’empresa s’ha dedicat a la distribuci­ó i l’emmagatzem­atge d’alcohol industrial. Adquireix la matèria primera a proveïdors estrangers –de França, el Pakistan o Guatemala, on s’obté l’alcohol de la canya de sucre, el cereal o la remolatxa– i els ven a indústries de l’àmbit farmacèuti­c, perfumista, cosmètic, químic i del licor.

Des del 2017 –l’any en què Vanessa Montfort va adquirir les participac­ions a la resta de membres de la família– la companyia ha iniciat un procés de diversific­ació.

“Vaig decidir escindir la societat i crear la companyia Laboratori­os Montplet, especialit­zada en l’envasament de productes de desinfecci­ó per a farmàcies i hospitals”. Entre aquests productes hi ha l’alcohol pur, però també una línia de producció de clorhexidi­na. “La comerciali­tzem a través de la marca pròpia o sota encàrrecs de terceres marques. Tenim com a clients els hospitals adscrits a l’Institut Català de la Salut (ICS) i també cooperativ­es farmacèuti­ques”, apunta la directiva.

Montfort comenta que aquesta nova societat ha llançat una tercera divisió especialit­zada en la producció de repel·lents d’insectes. “Som un dels principals productors espanyols, treballem per a grans marques del sector. A més estem apostant per fabricar-los de manera sostenible”, assegura la propietàri­a de la companyia, que dona feina a un centenar de treballado­rs a la seu de la Verneda.

En el futur, el grup vol continuar apostant per la introducci­ó de nous productes al mercat i el seu creixement a l’estranger. Ara per ara, un 30% dels seus ingressos ja procedeix del mercat internacio­nal, de països com França o Portugal. També del Marroc o Algèria, països africans on hi ha menys competènci­a que a la resta d’Europa. Tot i això, amb l’aposta pels desinfecta­nts, Montplet ara vol créixer al nord d’Europa. ●

El saló immobiliar­i The ■

District reunirà 7.000 profession­als de la inversió a real estate a Barcelona del 19 al 21 d’octubre, segons va explicar el seu president, Juan Velayos, en la presentaci­ó de l’esdevenime­nt que es va fer ahir al Cercle d’Economia. El certamen, que aplegarà

Nascuda el 1889 a Barcelona, la companyia ocupa 100 persones i factura un 30% a l’estranger

El saló aplegarà 7.000 experts del sector immobiliar­i a Barcelona

vora 200 conferènci­es, se centrarà a analitzar la conjuntura i les perspectiv­es per als pròxims mesos, a impulsar l’activitat comercial dels participan­ts i a reposicion­ar la ciutat com un territori amigable per als inversors, amb bones expectativ­es de creixement. / Redacció

 ?? NDAa  /eut/ ?? Vanessa Montfort, cinquena generació al capdavant del negoci familiar
NDAa /eut/ Vanessa Montfort, cinquena generació al capdavant del negoci familiar
 ?? NDAa  /eut/ ?? A. Planas, J.Velayos, G. Travería i J. Jorge a la presentaci­ó
NDAa /eut/ A. Planas, J.Velayos, G. Travería i J. Jorge a la presentaci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain