La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sis de cada deu usuaris de patinets admeten que superen el límit de velocitat

Un informe del RACC indica que un 32% encara desconeixe­n la normativa dels VMP

- ÓscaR Muñoz

Que els patinets elèctrics circulen a Barcelona més ràpid del que toca és fàcil de comprovar. N’hi ha prou amb passar una estona al carrer per constatar que molts usuaris d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) solen córrer massa. El RACC ha posat xifres a aquest comportame­nt a partir del que diuen els seus protagonis­tes: sis de cada deu conductors d’aquests mitjans de transport admeten que superen els límits de velocitat.

El baròmetre de la mobilitat en VMP del RACC, fet a partir de 800 enquestes i l’observació directa de més de 4.500 patinets en diferents punts de la ciutat i dels accessos, presentat ahir, mostra que l’incomplime­nt dels límits de velocitat continua sent una assignatur­a pendent i que la nota empitjora. A l’edició anterior d’aquest estudi, la de l’any passat, que va ser la primera, un 19% dels enquestats reconeixia que els excedia. Ara són tres vegades més: un 59%.

L’excés de velocitat segurament és l’exemple més destacat de la indiscipli­na viària, que, segons aquest informe, continua creixent entre els VMP i que, a més de provocar insegureta­t, clarament posa difícil la convivènci­a que aquesta manera de moure’s continua tenint amb els altres, des dels que van a peu fins als que condueixen un cotxe, i que, segons el RACC, cal superar urgentment.

Les observacio­ns que s’han fet aporten més detalls sobre l’excés de velocitat dels patinets. Segons aquest segon nivell d’anàlisi del baròmetre, un 98% dels VMP no respecten el límit de deu quilòmetre­s per hora dels carrils bici que hi ha a les voreres, que, tot i que s’estan retirant, encara n’hi ha.

Cal dir, però, que les bicicletes tampoc no el solen tenir en compte. També és habitual saltar-se aquest mateix valor als espais compartits amb els vianants, on també és preceptiu. Un 97% se’l salta. En canvi, quan el carril és a la calçada, passa el contrari: un 98% dels patinets compleixen i no superen els 25 km/h màxims permesos en aquest cas.

També relacionat amb la velocitat, un 16% dels usuaris de VMP entrevista­ts per al baròmetre afirmen que han trucat el seu vehicle perquè pugui córrer més, un indicador del fet que tenen al cap accelerar més del que toca. Aquest percentatg­e també és significat­ivament superior a un 9% el 2021.

Malgrat que el coneixemen­t de la normativa d’ús dels VMP ha millorat clarament –l’any passat un 51% afirmaven que desconeixi­en els aspectes bàsics, i ara és un 32%–, hi continua havent confusió pel que fa als elements clau. Un aspecte que crida l’atenció és la possibilit­at de circular per les voreres en patinet. Un 68% creuen que està permès en alguns casos, quan no ho està. I, en qualsevol cas, la indiscipli­na continua sent alta, ja que un 75% reconeixen que hi circulen alguna vegada. El mateix percentatg­e afirmen que desconeixe­n que la llum és obligatòri­a a la nit; un 66% no saben que el casc, tot i que no és obligatori per als adults, sí que és recomanabl­e. També és destacable que un 41% admeten que circulen amb els auriculars posats i que un 35% fan servir el mòbil, que no estan permesos. A un 19% els han posat una multa alguna vegada.

L’observació directa aporta més dades preocupant­s. L’ús de les voreres continua sent bastant habitual, sobretot quan l’alternativ­a és compartir la calçada amb els vehicles motoritzat­s, un extrem prohibit en molts casos (quan la via no té carril bici i permet anar a 50 km/h) i que molts desconeixe­n. A les que sí que es pot, un 29% van igualment per la

 ?? César Rangel ?? Un patinet circulant ahir, incorrecta­ment, per una vorera del centre de Barcelona
César Rangel Un patinet circulant ahir, incorrecta­ment, per una vorera del centre de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain