La Vanguardia (Català-1ª edició)

La mobilitzac­ió dispara la demanda de vols per sortir de Rússia

- GDANSK

La crida a files de 300.000 reserviste­s russos per anar a lluitar a la guerra d’Ucraïna per part del president Vladímir Putin va provocar que la demanda de vols es disparés ràpidament a Rússia. Després del discurs de Putin, el cost dels bitllets es va multiplica­r i l’oferta de vols de sortida immediata del país es va exhaurir. Per exemple, el preu dels vols de Moscou a Istanbul o Dubai –només d’anada– va augmentar en qüestió de minuts fins a assolir els 9.200 euros per una tarifa de classe econòmica.

Les dades de Google Trends van mostrar un repunt en les cerques d’Aviasales, el web més popular de Rússia per comprar vols. Segons dades d’aquest portal, els vols directes de Moscou a Istanbul (Turquia) i Erevan (Armènia), destinacio­ns que permeten als russos entrar sense visat, es van esgotar.

Ahir al matí, la cerca “sortir de Rússia” a Google es va fer cent vegades més que normalment. La regió de Bélgorod, que limita amb Ucraïna i que ja va ser atacada diverses vegades per l’exèrcit ucraïnès des de l’inici de la guerra, és una de les zones on més es va fer aquesta cerca.

Algunes rutes amb escales, incloent-hi les de Moscou a Tbilissi, tampoc no tenien bitllets. Ahir al migdia també s’havien esgotat els vols directes al Kazakhstan, l’Uzbekistan i el Kirguizist­an.

Igualment, els vols domèstics a ciutats properes a les fronteres del país també es van disparar, com proven els bitllets oferts de Moscou a Vladikavka­z (sud) per més de 750 euros, davant els 70 euros que costen habitualme­nt. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain