La Vanguardia (Català-1ª edició)

Els afins a Turull s’imposen a les eleccions territoria­ls de Junts

- Iñaki Pard T rregr sa

Els candidats afins a Jordi Turull s’han imposat en les primàries per renovar les direccions locals de Junts per Catalunya, un procés que té lloc després del congrés que va celebrar la formació aquest estiu. En les deu votacions que hi havia en joc han sortit davant els partidaris de l’exconselle­r de la Presidènci­a.

En el pols soterrat entre Turull i Laura Borràs, que hi va haver en cada votació del conclau tot i que compartien candidatur­a única, s’ha tornat a imposar el secretari general a la presidenta del partit. A Argelers, al juny, Turull va obtenir més suports que Borràs, i a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat, on es van aprovar els documents polítics i organitzat­ius que marquen el rumb, les seves tesis van sortir reforçades.

En el procés, que estava previst per a la setmana passada, però es va suspendre per irregulari­tats i deficiènci­es en el sistema informàtic i va tenir lloc entre dimarts i ahir, s’han triat nous dirigents territoria­ls en algunes vegueries, comarques i en dos corrents ideològics interns, el d’esquerres i el socialdemò­crata.

En concret, hi ha hagut renovació a les vegueries de Barce

En les deu votacions que hi havia en joc han guanyat els candidats pròxims al secretari general

lona –on cal escollir encara candidat per a les municipals del 2023–, Penedès i Terres de l’Ebre. També a les comarques de l’Anoia, Alt Penedès, el Baix Ebre, el Berguedà, la Cerdanya i el Maresme. Només hi ha hagut primàries als territoris que ho van sol·licitar a la direcció després del congrés i tenien dos candidats. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain