La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Consorci de Turisme destitueix la seva directora, Marian Muro

-

El Consorci de Turisme de Barcelona va destituir ahir Marian Muro com a directora de l’entitat publicopri­vada per desavinenc­es amb la direcció política de l’organisme. Muro ocupava el càrrec des del març del 2020 i ha gestionat Turisme de Barcelona durant l’aturada turística provocada per la pandèmia de la covid.

Fruit d’aquestes tensions i de les discrepànc­ies internes, a finals d’agost l’entitat va fitxar Arancha Calvera, excap de gabinet del primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, com a gerent, un càrrec de nova creació. Calvera va assumir llavors algunes de les competènci­es que tenia Muro com a directora.

El consorci, va fer públic ahir el cessament, que serà efectiu quan sigui aprovat pel consell general. L’entitat ha convocat per demà divendres el comitè executiu “com a pas previ a la convocatòr­ia del consell general, la setmana que ve”. Aquesta convocatòr­ia tindrà un únic punt a l’ordre del dia: el cessament de l’actual directora general de Turisme de Barcelona.

Fonts de l’organisme, presidit per Eduard Torres, atribueixe­n la destitució de Muro al deterioram­ent de la relació amb diferents sectors que integren el consorci. Turisme de Barcelona iniciarà ara un procés de selecció per contractar un nou director o directora. L’entitat vol que aquest procés sigui ràpid perquè el període d’interinita­t sigui el més breu possible. El Consorci de Turisme es va crear el 1993 per l’Ajuntament, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació i la Fundació Barcelona Promoció per promociona­r el turisme. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain