La Vanguardia (Català-1ª edició)

Shakira: “L’etapa més fosca de la meva vida”

La cantant parla per primera vegada de la seva separació en exclusiva per a ‘Elle’

- Isabel Clarós

Des que van anunciar a començamen­ts de juny la seva separació, mitjançant un comunicat, Shakira i Gerard Piqué no han fet declaracio­ns malgrat haver viscut tots dos aquests gairebé quatre mesos envoltats de càmeres i de micròfons. Ahir Shakira per fi va parlar, per confessar que “és probableme­nt l’etapa més fosca” de la seva vida. La cantant és portada del número d’octubre de la revista Elle, on ha concedit una entrevista en exclusiva.

Afirma que se li fa difícil parlar de la seva separació perquè encara està “passant per això”, malgrat que tot aquest temps ha comptat amb el suport dels seus pares, que van anar a Barcelona quan es van assabentar de la crisi familiar, dels seus fills Milan i Sasha, i sobretot de la música: “En el meu cas, crec que escriure música és com anar al psiquiatre. Simplement m’ajuda a processar les emocions i donar-los sentit. Crec que és la millor medecina, juntament amb l’amor de la meva família i els meus fills, que em sostenen”. I afegeix com de malament ho va passar després de separar-se, però que havia de ser forta i donar exemple: “Només volia quedar-me al llit, arrupida amb els meus fills, però m’havia d’aixecar i complir amb les meves obligacion­s”.

El dolor intern que sent Shakira es reflecteix en afirmacion­s com a aquesta: “De vegades sento que tot això és un malson i que em despertaré en algun moment. Però no, és real”. Pateix pels seus fills:“Intento amagar-los la situació tant com puc. És realment molest per a dos nens que estan mirant de processar la separació dels seus pares”, especialme­nt per l’assetjamen­t mediàtic, que “sembla un circ total; només se senten segurs a casa, tot i que a l’escola senten coses dels seus amics o es troben amb notícies a internet, i els afecta”.

Revela que des que va conèixer Piqué el 2010 va posar tot el que tenia en aquesta relació i en la seva família. “En Gerard, com a futbolista, volia jugar a futbol i guanyar títols, i jo li havia de donar suport. Vull dir, que un dels dos va haver de fer un sacrifici, no? [...] I el vaig fer. Vaig posar la me

Jhakira al maig, en la presentaci­ó d’‘Elvis’, poc abans de la separació

Shakira a la portada de la revista ‘Elle’, on parla per primera vegada de la seva separació

“Només em volia quedar al llit, amb els meus fills, però m’havia d’aixecar”, confessa la colombiana

va carrera en segon pla i vaig venir a Espanya, a donar-li suport. I va ser un acte d’amor”, explica.

Considera que al marge de com ha acabat la relació amb Piqué, ell és el pare dels seus fills: “Tenim una feina per fer per a aquests dos nens increïbles, i tinc fe que descobrire­m què és el millor per al seu futur”. I sobre les seves expectativ­es sentimenta­ls diu: “Esperem que es tanqui aquest forat que tinc al pit i després ja veurem què passa”. ●

 ?? lanoe 
r  rc  s  n     a ??
lanoe r rc s n a
 ?? ?? Canes
Portada.
Canes Portada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain