La Vanguardia (Català-1ª edició)

La inversió publicitàr­ia de la ràdio a Catalunya creix un 3,1%, i a Espanya, un 9,7%

- REDACCIÓ

La inversió publicitàr­ia de la ràdio a Catalunya ha augmentat el primer semestre del 2022 un 3,1%, amb una xifra de 23,6 milions d’euros, segons l’estudi I2P, elaborat per MediaHotli­ne a partir de dades d’Arce Media. Es tracta “d’un augment discret” comparat amb el creixement del conjunt de la ràdio en l’àmbit estatal, que creix un 9,7%, segons apunten els autors de l’informe. En un comunicat de l’Associació Catalana de Ràdio (ACR), Enric Yarza, de MediaHotli­ne, afirma que “la Generalita­t i les administra­cions locals de Catalunya estan reduint les inversions en publicitat”.

La publicitat local a Catalunya ha crescut un 3,5%, la publicitat local a la resta de l’Estat ha crescut un 15,6%, mentre que els serveis públics a

Catalunya han baixat un 3,3% i a la resta de l’Estat el creixement ha estat d’un 27,4%.

Segons aquest informe, la ràdio tradiciona­l a Catalunya augmenta un 2,1% la seva inversió, mentre que a la resta d’Espanya l’augment és d’un 8,6%. En l’àmbit digital, a Catalunya es redueix la inversió en 4 punts, mentre que a l’Estat puja un 12,4% respecte del mateix període de l’any passat. El mateix passa amb la ràdio convencion­al i la ràdio temàtica, que es comporten pitjor a Catalunya que a l’àmbit estatal.

Enric Yarza, de MediaHotli­ne, explica que “algun dels motius expressats el primer trimestre continuen vigents, com és l’important creixement del mercat local de l’Estat, especialme­nt en el sector dels serveis públics”.

Yarza assenyalar que “la Generalita­t i les administra­cions locals de Catalunya estan reduint les inversions en publicitat, mentre que la resta d’administra­cions locals i autonòmiqu­es d’arreu de l’Estat les estan augmentant”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain