La Vanguardia (Català-1ª edició)

El final de la mascareta obligatòri­a al transport públic s’ajorna uns dies

- Redacció Madrír

El Ministeri de Sanitat consultarà als seus experts la decisió que la mascareta deixi de ser obligatòri­a al transport públic. Així ho va indicar ahir la ministra, Carolina Darias, als representa­nts de les autonomies en la reunió del Consell Interterri­torial de Salut. La qüestió es portarà a la pròxima reunió (no s’ha donat la data) dels experts de la Ponència d’Alertes, per això difícilmen­t la mascareta deixarà de ser obligatòri­a aquesta setmana, com s’esperava.

En el Consell, diverses comunitats van reclamar que es revisi l’ús obligatori de la mascareta, mesura que ha anat perdent compliment per la ciutadania i que ja s’ha aixecat en la majoria de països. Un decret aprovat a l’abril va mantenir aquest ús al transport públic i centres sanitaris.

La Comunitat de Madrid, Catalunya, Castella i Lleó o Navarra, per exemple, són partidàrie­s que l’ús deixi de ser obligatori i només es recomani. Madrid va demanar ahir que es revisi com més aviat millor la mesura i se’n retiri l’obligatori­etat. Però Darias va indicar que encara no hi ha una proposta dels experts sobre la qüestió, així doncs, no es podia valorar l’eliminació de l’ús obligatori. El mateix podria repetirse avui si s’aborda el tema a la Co

La ministra vol tenir primer una valoració dels seus experts sobre la qüestió

missió de Salut Pública. El tema no figurava en l’ordre del dia de la reunió d’ahir, però les autonomies ja havien advertit que el proposarie­n.

Epidemiòle­gs de Sanitat també consideren que, en la situació actual de la pandèmia, no té sentit l’ús obligatori, quan la majoria de ciutadans ja no porten la mascareta en altres llocs sovintejat­s ni tancats. El director del Centre de Coordinaci­ó d’Alertes, Fernando Simón, va dir fa uns dies que es podria eliminar l’obligatori­etat, però tornar a imposar-la si empitjorés la situació de la covid. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain