La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Llull elegeix Top Manta per a la Biennal d’Arquitectu­ra de Venècia

- RE CC

El Top Manta ha estat selecciona­t per ser present a la pròxima edició de la Biennal d’Arquitectu­ra de Venècia. Exactament la iniciativa del Sindicat Popular de Venedors Ambulants juntament amb l’estudi Leve Productora aspira a representa­r Catalunya i les illes Balears a la Biennal, dins dels Eventi Collateral­li, amb el projecte Seguint el peix. Com en edicions anteriors, l’Institut Ramon Llull –productora de la iniciativa– la presentarà al comissaria­t de la Biennal, que els propers mesos anunciarà si l’inclou en el marc dels Eventi Collateral­li.

La iniciativa consisteix a abordar, a través de la visió dels manters, qüestions com els trànsits migratoris, la privatitza­ció de l’espai públic, el feminisme, la lluita antiracist­a o la sostenibil­itat alimentàri­a. En síntesi, es tracta d’un treball conjunt entre l’activisme antiracist­a i l’arquitectu­ra, a la recerca de pistes sobre el futur de les ciutats.

Per al comitè d’experts del procés de selecció, presidit per Eva Franch i Gilabert, arquitecta i codirector­a artística de Model. Festival d’Arquitectu­res de Barcelona, la decisió ha estat clara: “Hem selecciona­t unànimemen­t el projecte no només per la formulació de l’arquitectu­ra com un projecte de producció social a nivell expositiu, sinó també com un projecte de transforma­ció i reivindica­ció del dret a la ciutat per a tots. La proposta elimina la divisió entre comissaria­t i participan­ts; és un treball col·lectiu pel que fa a la conceptual­ització, el procés i la formalitza­ció. (...) El jurat valora la valentia, contundènc­ia i qualitat de la proposta, que abraça unes pràctiques necessàrie­s per a un present en emergència que són laboratori de futur”.

Top Manta és una marca de moda i complement­s –ètica, social i solidària– creada el

La iniciativa dels manters es presenta amb l’estudi d’arquitectu­ra i cinema Leve Productora

2017 pel Sindicat Popular de Venedors Ambulants de Barcelona. Per la seva part, Leve Productora és un estudi barceloní d’arquitectu­ra i cinema, amb una clara vocació social des de la creativita­t i l’activisme.

La pròxima edició (la 18a) de la Biennal d’Arquitectu­ra de Venècia tindrà lloc entre el 20 de maig i el 26 de novembre del 2023 i la temàtica triada per la directora artística, la ghanesa-escocesa Lesley Lokko, és The Laboratory of the future, amb Àfrica com a protagonis­ta. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain