La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gelosia patològica La història de l’escàndol més gran del futbol femení

- Edurne Concejo

La gelosia ha estat sempre un poderós motor per als instints més foscos de l’ésser humà i el món de l’esport no se’n salva. Igual com va passar amb el mediàtic cas de la patinadora Tonya Harding, que va encarregar que li trenquessi­n una cama a la seva rival Nancy Kerrigan, el cas Hamraoui ha destapat un dels escàndols més grans de la història del futbol femení.

Aminata Diallo, en presó provisiona­l des de divendres fins ahir a la nit, quan va sortir en llibertat amb càrrecs, va encarregar a uns homes una brutal pallissa amb una barra de ferro a la seva aleshores companya al PSG Kheira Hamraoui, amb l’objectiu de posar fi a la seva carrera i ocupar el seu lloc tant al club parisenc com a la selecció francesa. Des

3# +$)osia

Diallo considerav­a Hamrao

d’aquell violent atac comès per cinc encaputxat­s la nit del 4 de novembre del 2021, cada nova dada que ha sortit a la llum ha enterbolit encara més el rocamboles­c cas.

Una trama que va molt més enllà de l’agressió i en què han anat apareixent els noms d’Éric Abidal, Marie-Antoinette Katoto i fins i tot Kylian Mbappé. Tot, per perjudicar la imatge de Hamraoui i treure-la del mig. “Diallo sentia un veritable odi envers la seva companya d’equip, que considerav­a un obstacle per a la seva pròpia carrera esportiva”, recull l’informe policial a què ha tingut accés Le Parisien. Al llarg de les seves 37 pàgines, descriuen una “deriva psicològic­a patològica” motivada per una “profunda gelosia” cap a l’ex del Barça.

Diallo va ser detinguda dies després de l’agressió. Després de ser interrogad­a durant 40 hores, la policia la va posar en llibertat sense càrrecs, però va punxar els seus telèfons. Així va aconseguir trobar quatre homes que van participar en l’assalt i que van ser arrestats dimecres. Tots ells van assenyalar Diallo com la instigador­a de l’operació, tot i que la policia ja tenia en aquell moment prou proves per arrestar-la. Els investigad­ors havien trobat missatges d’odi envers Hamraoui: “Si jo fos dolenta, gelosa i calculador­a com ella, li diria a un parent que la destruís. Ara seré despietada”. A més, la policia va constatar que Diallo va teclejar i va buscar “còctel de drogues perillós” i “com trencar una ròtula” al seu ordinador dies abans de l’agressió.

En el seu primer interrogat­ori, l’ex del PSG va voler desviar l’atenció in

La cadena d’escàndols extraespor­tius que està vivint el futbol francès, d’allò més sòrdids, està traient a la llum el tòxic entorn en què es mouen algunes de les seves estrelles. Els casos Diallo i Pogba tenen precedents. L’any passat va ser condemnat, per complicita­t en intent d’extorsió, Karim Benzema. Al davanter del Reial icadrirre

Diallo i Hamrao

'# (assa)*#

Hamrao

troduint un altre sospitós: Éric Abidal. Va ser llavors quan es va descobrir que havia mantingut una relació extramarit­al amb Hamraoui quan ella jugava al Barça i Abidal era secretari tècnic al club català. La policia acabaria descartant qualsevol implicació de l’exfutbolis­ta, però l’escàndol li va costar el matrimoni i va contribuir també a embrutar la imatge de Hamraoui. Les últimes filtracion­s revelen que Diallo va orquestrar una veritable campanya de desprestig­i contra l’ex del Barça amb un home anomenat César M., parella de la també jugadora del PSG Kadidiatou Diani, i assessor de Marie-Antoinette Katoto. Aquest conseller va intentar vincular, sense èxit, la renovació de l’estrella del club a la sortida de Hamraoui i a la continuïta­t de la mateixa Diallo.

I quan semblava que res no podria superar aquest escabrós afer entra en escena el nom de Kylian Mbappé. Les escoltes telefòniqu­es han revelat que la seva mare, Fayza Lamari, va provar de mediar en les negociacio­ns per la renovació de Diallo. Segons va explicar a Le Parisien Lamari, que gestiona les finances i imatge del futbolista estrella del PSG, va conèixer Diallo en el rodatge d’un documental i ha confessat la mediació amb el club parisenc, tot i que va assegurar que així que va tenir coneixemen­t de la situació “es va distanciar” d’ella. Diallo “se sentia intocable” per la proximitat amb la família Mbappé, assenyala l’informe policial.

Abidal, Mbappé, encaputxat­s i assessors a l’ombra. Tots els ingredient­s necessaris per a un còctel explosiu. Quin serà el pròxim episodi d’aquest autèntic thriller? ●

 ?? Parddór ?? , "# Er$% ami&u$s
Parddór , "# Er$% ami&u$s
 ?? P ?? ,# -.a//0 es va fotografia­r amb Diallo v<it dies després de ser arrestada
P ,# -.a//0 es va fotografia­r amb Diallo v<it dies després de ser arrestada
 ?? ?? 3
3
 ?? Icadrirre ??
Icadrirre

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain