La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Mundial

-

El joc amb els peus “La facilitat i la confiança em venen d’haver jugat sempre a futbol sala de jugador”

“Soc a les portes de poder anar a Qatar, estic molt agraït a Luis Enrique”

pre m’ha anat bé, però des de petit m’ha agradat jugar de jugador. Els caps de setmana jugàvem a futbol sala amb el meu germà i els meus amics i era jugador de camp, d’aquí la facilitat i la confiança quan jugo amb els peus.

Fins i tot Klopp va dir que podria jugar de 10...

[Riu] Que un entrenador com ell digués això és tot un elogi. Aquell dia d’una passada meva en va néixer un gol al Liverpool.

D’on li ve l’amor pel futbol?

A casa som molt futbolers, especialme­nt el meu pare i el meu germà mitjà, que era davanter. Com que tenia tres anys més que jo a mi em va tocar jugar de porter, de manera que gràcies a ell puc dir que soc porter.

Diuen que és un apassionat de l’esport.

Sempre he practicat molts esports, m’agrada experiment­ar coses. He jugat a voleibol, a hoquei, a hoquei sobre gel, a futbol sala, a tennis, a pàdel... Estic obert a tot. Qualsevol esport amb pilota és bonic.

Vostè se’n va anar de casa als 16 anys per jugar a Anglaterra. Li va tocar madurar de cop?

Quan me’n vaig anar a viure fora vaig notar que havia de madurar i créixer sol. Vaig estar sol en una habitació durant dos anys i no tenia cap més opció. De fet, quan venia a Espanya em veia una mica més madur que els meus amics, però és normal, ells vivien a casa amb les seves famílies. Mentalment allò em va fer més fort.

Va ser gaire dur?

Hi va haver moments difícils però també molt bonics. Fins i tot ara, que ja hi estic acostumat després de gairebé 11 anys fora, hi ha estones que trobo a faltar la meva família, els meus germans o la meva xicota.

Va fer els primers primers passos al Southport, de cinquena

anglesa. Va ser un pas enrere per després fer-ne dos cap endavant?

Aquella etapa va ser molt important. Estava acostumat al Blackburn, un club on m’ho feien tot, i vaig estar tres mesos cedit en un equip en què fins i tot m’havia de rentar la roba. Va ser un toc d’humilitat i em vaig adonar de moltes coses. Em va canviar el xip i em va fer l’home que soc ara.

Queda clar que el va marcar molt.

Em va ajudar perquè vaig veure jugadors per als quals guanyar o perdre significav­a molt. Hi havia una bonificaci­ó per victòria i guanyar suposava que els meus companys poguessin anar una mica menys justos a final de mes. Combinaven la feina amb el futbol i la segona nòmina els permetia pagar el lloguer o la llum, això em va fer veure les coses des d’un altre punt de vista.

Fa gairebé mitja vida que és a Anglaterra. Se sent mig anglès?

[Riu] Soc espanyol i estic orgullós de ser-ho.

Quins vincles manté amb la seva terra?

Continuo tenint la meva casa de Fontpineda, entre Pallejà i Corbera, on visc amb el meu germà quan hi vaig. Sempre que puc m’escapo a Barcelona a ser amb la meva gent.

Li va tocar viure des de lluny tot el procés independen­tista...

Molta gent em preguntava com estaven les coses, però la veritat és que des de fora es viu una mica més tranquil, sense vincular-te molt. En temes polítics tampoc no m’hi vull ficar, cada un té les seves idees.

Canviem de tema, doncs. A Brentford és una persona molt coneguda, però a Espanya...

La veritat és que no em coneixen gaire, no. Però s’agraeix perquè penso en els joves com en Ferran [Torres], en Pedri, en Gavi o l’Eric [Garcia] i penso que no poden anar per Barcelona a fer un cafè tranquils, sense que ningú els molesti, o que no poden tenir una adolescènc­ia normal perquè són persones públiques... S’agraeix de debò anar una mica més de tapat.

Queda clar que no li molesta que no el coneguin, fins i tot sent internacio­nal absolut...

5a divisió anglesa “A Southport guanyar ajudava a pagar el lloguer als companys, vaig canviar el xip”

A Anglaterra amb 16 “Vaig viure dos anys sol i quan tornava a Espanya em veia més madur que els meus amics”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain