La Vanguardia (Català-1ª edició)

Revelat el que demanava Messi per renovar pel Barça

El club estudia mesures per la informació d’‘El Mundo’ i s’indigna

- Red cció

Lionel Messi va demanar el 2020, durant les negociacio­ns per renovar tres temporades amb el Barcelona, de recuperar amb un interès d’un 3% les retallades salarials imposades pel club en el període de pandèmia. Ho assegura El Mundo dins d’una informació en què s’expliquen les diferents condicions que va posar sobre la taula l’argentí per allargar la vinculació amb el club de la seva vida.

Cal recordar que en la pitjor època del coronaviru­s, amb les competicio­ns aturades, els jugadors van acceptar rebaixarse el sou un 70% durant l’estat d’alarma i diferir-lo després. Aleshores la capacitat de generar ingressos del club era nul·la, sense partits, i amb les botigues i les instal·lacions tancades.

Als correus entre el pare i representa­nt del futbolista, Jorge Messi, i el llavors president del club, Josep Maria Bartomeu, també se sol·licita per la part del jugador una bonificaci­ó de 10 milions per la renovació. En aquest sentit, és habitual que les grans estrelles sol·licitin el cobrament d’una prima quan decideixen allargar els contractes. Neymar, al Barcelona, va pactar percebre 40 milions per aquest concepte i Kylian Mbappé va ingressar 100 milions quan va renovar aquest estiu amb el PSG.

Altres peticions de Messi van ser la disposició d’una llotja al Camp Nou per a les famílies del de Rosario i de Luis Suárez o el pagament d’un vol privat per Nadal per a la família de l’argentí. Més sorprenent era la proposta del futbolista de rebaixar la clàusula de rescissió a 10.000 euros. El nou contracte que es negociava, que no es va arribar a firmar mai, era per tres temporades i Messi volia reservar-se el dret a prorrogarl­o de manera unilateral.

Contactat per aquest diari, l’entorn del futbolista creu que les peticions són les habituals en una negociació, veuen desproporc­ionat l’enfocament de la publicació d’El Mundo i recorden que Messi generava una tercera part dels ingressos del club.

A primera hora de la tarda el Barcelona va emetre un comunicat en què va mostrar indignació per la informació publicada per El Mundo sota el títol “BarçaLeaks, els arxius secrets del club, part 1”. El club expressa irritació “per la filtració interessad­a d’unes informacio­ns que formarien part d’un procedimen­t judicial”. El club també lamenta que el mitjà “presumeixi d’haver tingut accés a una ingent quantitat de documentac­ió i correus electrònic­s que estan en poder de la investigac­ió del Barçagate quan aquestes informacio­ns i documentac­ions no s’han compartit amb les parts”.

El Barcelona recorda que l’article publica documents sense relació amb la instrucció del cas i que el seu ús atempta “contra la reputació i la confidenci­alitat del club”. Per aquesta raó el Barça assegura que els seus serveis jurídics “ja estan estudiant les mesures oportunes que cal dur a terme”. ●

El crac, el 2020, volia recuperar amb interessos les retallades per la pandèmia

El Barça s’irrita pel que considera “filtració interessad­a” d’informacio­ns d’un procés judicial

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain