La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Barça imposa la seva llei contra la Penya

Final de la 43a edició de la Lliga Catalana

-

fins a pràcticame­nt el final, però van veure com el Barça dominava amb certa facilitat a partir de l’equador del tercer quart, amb diferèncie­s gairebé sempre al voltant dels deu punts fins al final.

Amb un darrer rampell, per coratge, la Penya es va situar a sis punts quan faltaven menys de quatre minuts per al final. La victòria del Barça no va perillar en cap moment. Ellenson (16p), Birgander (16p) i Ante Tomic (15p) van ser els millors de la Penya, molt més forta en la pintura.

El Barça va guanyar sense la seva estrella, Mirotic, descartat ja per a la Supercopa Endesa del cap de setmana, però amb Higgins, ahir molt espès, i Sanli; cap dels dos va ser a la semifinal contra el Bàsquet Girona. Un equip blaugrana gairebé sense bons entrenamen­ts amb el grup, però amb intensitat competitiv­a, conscient que la preparació passarà pels partits.

L’equip de Jasikevici­us, queixós i intens a la banqueta com de costum, es va començar a distanciar a l’equador del tercer quart, amb una primera diferència important (+11 punts) aprofitant la seva qualitat ofensiva i extens fons d’armari. A partir d’aquí, el Barça va marcar el ritme i va dominar el partit amb certa comoditat, amb una Penya lluitant per no desenganxa­r-se, nou per sota abans de disputar l’últim quart.

La igualtat havia marcat la primera meitat, amb un quart per a cada equip. De sortida, una Penya molt més intensa. “Hem sortit a veure-les venir”, va reconèixer Àlex Abrines.

Globalment, final four molt entretingu­da en dos dies de bon bàsquet a Tarragona, en un ambient molt festiu, ballant al ritme del pas doble d’Amparito Roca (Santa Tecla).

Malgrat estar encara de pretempora­da, després a més de l’Eurobàsque­t, el bàsquet català demostra que passa per un bon moment, amb els quatre equips de la Lliga Endesa (Bàsquet Girona i Baxi Manresa van perdre a semifinals) preparats per competir a un bon nivell, malgrat tenir tots objectius ben diferents. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain