La Vanguardia (Català-1ª edició)

I la criatura? Que s’esperi!

- Sergio Heredia

Érem a finals del 2011 i la legislació del nostre país concedia 16 setmanes de baixa laboral per maternitat (llavors era obligatori que la dona s’agafés les sis primeres setmanes). Soraya Sáenz de Santamaría, portaveu del PP, donava a llum en aquells temps i dues setmanes després del naixement reapareixi­a al míting de cloenda de campanya popular i, després, en l’acte de traspàs de poders, ja que el seu partit havia guanyat aquelles eleccions i M. Rajoy la nomenaria vicepresid­enta.

Sí, Sáenz de Santamaría es convertiri­a en un totpoderós personatge els dies en què, segons la legislació vigent, se li presumia pit, bressol i carícies.

Recorreu a les hemerotequ­es. Llegiu què es va dir de Sáenz de Santamaría:

“És aquest el tipus de conciliaci­ó que volem les dones?”.

“La part obligatòri­a de la baixa [de la mare] és molt breu i en aquest temps no s’enfonsaria Espanya. Si s’enfonsa per això, anem malament amb el nou govern”.

(Alguns la van defensar. Ho feien recorrent a l’excepció pel bé comú.)

(...)

Avui, la baixa per maternitat es manté en les 16 setmanes, però el pare també entra en el partit: també té 16 setmanes.

Rima Edbouche, l’esposa d’Ousmane Dembélé, va donar a llum dissabte a punta de dia. A mig matí, Dembélé va deixar l’habitació de l’hospital per unir-se a la concentrac­ió del Barça. A la tarda va ser titular contra l’Elx. De nit va tornar a l’hospital, i allà va passar el diumenge.

Quan li van demanar la seva opinió, Xavi Hernández, tècnic del Barça, va respondre: –Dembélé va voler jugar. És un profession­al. Un dia més tard, dilluns, Dembélé va fer les maletes i se’n va anar a Clairefont­aine-en-Yvelines, 60 km al sud de París, per unir-se a la selecció francesa. Si el lector busca fotos de l’stage, el distingirà rient amb Mbappé, passant-s’ho pipa. Allà continua, amb la seva gent, avui dia.

Algunes veus –més femenines que masculines– han aixecat el dit. No entenen què fa Dembélé anant d’un cantó a l’altre quan, amb la llei a la mà, podria asseure’s amb la seva dona i la seva filla durant un munt de setmanes i gaudir d’un moment únic a la vida.

Repeteixo: algunes veus. No gaires. La resta amb prou feines hi han parat atenció.

Igual que Xavi, aquesta resta creurà que Dembélé és un gran profession­al i el futbol és un bé comú. O la pilota els encega, igual que a Dembélé. O al nostre protagonis­ta li encanta trencar les costures al sistema, igual que trenca els malucs al rival.

Radio Montecarlo el va entrevista­r ahir. Li va preguntar per la seva paternitat. Dembélé va respondre:

–Ara per ara no me n’he adonat, encara. ●

La filla de Dembélé va néixer dissabte a punta de dia; a la tarda el francès jugava contra l’Elx; avui està de ‘stage’

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain