La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les inundacion­s deixen greus destrosses a Tarragona

L’aigua arrossega cotxes i causa danys vora les platges, en càmpings, clubs, habitatges i una escola

- Esteve Giralt

La pluja torrencial de la tarda de Santa tecla, divendres, ha fet estralls a tarragona, especialme­nt greus als barris propers a les platges. La quantitat ingent d'aigua acumulada en tot just un parell d'hores (100 l/m²) va buscar la seva sortida natural cap al mar i al seu pas, convertida en una riuada, es va emportar més d'una desena de cotxes i va originar destrosses en equipament­s i instal·lacions, públiques i privades.

Al barri de Cala romana li va tocar una de les pitjors parts, amb inundacion­s en diverses entitats esportives. L'aigua va fer malbé les instal·lacions del Club tennis tarragona i el tennis Park, on es

El Club de Vela Platja Llarga, amb part de les instal·lacions arrasades per l’aigua

Uns cotxes van arribar fins a les platges per culpa de la pluja torrencial de divendres

L’aigua es va acumular en alguns dels càmpings de la ciutat, com el de Les Salines

La catedral va celebrar divendres al vespre un acte per Santa Tecla van passar el dia d'ahir traient aigua. A prop de les pistes, l'aiguat es va emportar el jardí i mobiliari d'una de les cases de la urbanitzac­ió, amb inundacion­s també a la planta baixa. “Això era el jardí”, va intentar explicar la seva propietàri­a, abans que se li trenqués la veu.

A les cases i en un dels restaurant­s ubicats just darrere de la platja de l'Arrabassad­a també es van passar el dia traient aigua. el carrer que porta fins a la platja, amb part de l'asfalt aixecat a trossos, es va convertir divendres en un riu amb cotxes a la deriva; part de l'aigua va acabar entrant als habitatges. “Les neveres i el congelador flotaven, l'aigua sortia pel vàter i la dutxa, i no parava de ploure”, va recordar Cèlia Hayer, de 80 anys, amb el pal de fregar a les mans. en un dels restaurant­s el xàfec va sorprendre personal i clients. “Va començar a entrar aigua i ningú no podia sortir, va ser horrorós”, relata elena ronda, una altra veïna.

Darrere d'una altra platja, la del miracle, un edifici de vuit habitatges va haver de ser desallotja­t de manera preventiva divendres a la nit. els veïns van poder tornar ahir a casa seva després de comprovar els tècnics que no hi havia danys estructura­ls. un talús va caure en un dels patis de l'escola del miracle, que estava buit. Divendres era festa a tarragona.

Diversos càmpings van patir estralls. tot i estar al final de la

El Consistori demana inversions al Govern per les deficiènci­es en la canalitzac­ió d’alguns barrancs

“Agraïm la responsabi­litat i el seny dels veïns”, destaca Pau Ricomà, alcalde de Tarragona

temporada, encara queden turistes i clients sobretot de cap de setmana. Almenys dos càmpings (Les Salines i Les Palmeres) es van despertar amb part de les instal·lacions cobertes d'aigua. el segon va haver de ser evacuat per precaució el mateix divendres.

tota la ciutat ha anat a tot drap les últimes 24 hores per restablir la mobilitat i els serveis bàsics, gràcies a la feina de bombers, Protecció Civil, equips municipals de neteja i cossos de seguretat. “Agraïm la responsabi­litat de la ciutadania, ha actuat amb molt seny, la part bona és que no hi ha danys personals”, va destacar Pau ricomà, l'alcalde de tarragona, que va visitar alguns dels punts de més afectació amb el president Pere Aragonès.

ricomà va reclamar inversions a la generalita­t per resoldre les deficiènci­es en la canalitzac­ió de barrancs que multipliqu­en els efectes de les pluges torrencial­s al barri del Serrallo, la vall de l'Arrabassad­a o el barri del Port. Altres municipis del tarragonès com Vila-seca o Altafulla també han patit danys pels aiguats. ●

 ?? Xavi Jurio ?? Estralls.
Al mar.
Com llacs.
Fe i emergència
Xavi Jurio Estralls. Al mar. Com llacs. Fe i emergència
 ?? Xavi Jurio ??
Xavi Jurio
 ?? Xavi Jurio ??
Xavi Jurio

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain