La Vanguardia (Català-1ª edició)

El príncep Andreu va pressionar per evitar que Carles fos rei, segons un llibre

- REDACCIÓ

el príncep Andreu va pressionar i va conspirar davant elisabet ii per evitar que el seu germà Carles fos rei, com finalment ha passat. És una de les principals revelacion­s del nou llibre

(Camil·la: de proscrita a reina consort), escrit per la biògrafa reial Angela Levin, que es publicarà a finals d'aquest mes i el contingut ha estat anticipat pel diari britànic The Daily Telegraph.

“el príncep Andreu va mirar de persuadir elisabet ii perquè bloquegés el matrimoni de Carles amb Camil·la”, va revelar a l'autora una font pròxima a la família reial. “i, a més, ho va intentar d'una manera verinosa, cruel i molt desagradab­le cap a Camil·la, sostenint que no era prou aristocràt­ica i que era una persona de poca confiança”, continuava la font.

els plans d'Andreu, segons Levin, incloïen la renúncia de

Carles com a hereu de la corona i l'ascens en la línia de successió del príncep guillem, cosa que hauria convertit el mateix Andreu en regent si elisabet ii hagués mort abans que el seu net més gran fes els 18 anys.

Levin destaca sobretot l'antipatia i l'aversió d'Andreu cap a

Camil·la i el seu afany de convèncer la reina que era l'autèntica responsabl­e de la ruptura del matrimoni de Carles. Segons l'autora, el príncep Andreu va arribar a conspirar en secret amb la princesa Diana, que mantenia una bona relació amb Sarah Ferguson (exdona del duc de York).

el príncep Andreu, considerat el fill predilecte d'elisabet ii, va fer durant anys un fort lobby, segons apunta la biògrafa, per predisposa­r la monarca contra Camil·la, abans de la seva pròpia caiguda en desgràcia per culpa de les connexions amb el financer i pederasta Jeffrey epstein.

“Andreu va continuar sent hostil a Camil·la durant el seu ascens i acceptació per part de la reina”, afirma Levin, a partir de les seves fonts de palau. “És molt possible que no hagi estat perdonat mai, i això explica la tensió que hi ha hagut durant anys entre Carles i Andreu, exacerbada després per la seva relació amb Jeffrey epstein i l'escàndol sexual de Virginia giuffre”, conclou. ■

 ?? HANNAH MCKAY / Reuceor ?? El príncep Andreu
HANNAH MCKAY / Reuceor El príncep Andreu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain