La Vanguardia (Català-1ª edició)

Menys inestabili­tat

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o @meteopolit­a

Després de la tempesta arriba la calma. I mai millor dit. Avui, a poc a poc, els aires més inestables aniran deixant pas a més estones de sol i tan sols petits nuclis molt localitzat­s podran deixar anar alguna gotellada. Temperatur­es plenament tardorenqu­es que ens acompanyar­an gran part de la setmana. Dies propicis per anar fent canvi d’armari.

CATALUNYA.

Finalment van ser les comarques tarragonin­es les que van rebre pluges torrencial­s. Malauradam­ent, el clima mediterran­i ja ens té acostumats de tant en tant a episodis d’aquest caire. Avui la jornada es presentarà molt més plàcida i només restarà un pèl d’inestabili­tat

Meteoròleg

residual que es manifestar­à principalm­ent a la meitat nord, amb algun xàfec localment intens. Malgrat les estones de sol, quan aquest s’amagui notarem una bona refrescada respecte a dies passats.

ESPANYA I EUROPA.

Ambient de tardor a gran part del continent tret dels països de la conca mediterràn­ia. Nevades als Alps i tempestes fortes a Itàlia. Nevades també a Islàndia, fruit del pas, amb molt d’aire fred, d’una profunda pertorbaci­ó. A la Península, ruixats al Cantàbric, Comunitat Valenciana, Múrcia i, especialme­nt, a les illes Canàries. Tempestes intenses a les Balears. Estabilita­t al sud.

La llegenda diu que Santa Eulàlia plora el dia de la Mare de Déu de la Mercè, perquè és qui la va desbancar com a patrona en solitari de Barcelona. Ahir va ploure a la ciutat, i si mirem l’estadístic­a veurem que en el darrer segle ha plogut en un 24% dels dies de la Mercè.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain