La Vanguardia (Català-1ª edició)

La jove assassinad­a a Campdevàno­l va ser violada i torturada fins a morir

- ReDacció

El presumpte assassí de la jove de 21 anys que va morir dimecres passat a Campdevàno­l (Ripollès) va ingressar ahir a presó per ordre judicial, després d’una autòpsia del cadàver que ha revelat que la dona va patir tortures i múltiples cops i ferides mortals d’arma blanca.

L’home, de 36 anys, havia estat fins aquest dissabte a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Ripoll i, quan ha passat a disposició judicial, el jutge n’ha decretat la presó provisiona­l, comunicada i sense fiança. La causa, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), està oberta per assassinat, agressió sexual i maltractam­ent habitual, alhora que s’ha confirmat que no hi ha denúncies prèvies de la dona contra la seva parella, que sí que tenia antecedent­s per violència masclista de relacions anteriors.

Segons fonts pròximes al cas, l’autòpsia al cadàver de la víctima practicada a l’Institut de

Medicina Legal de Girona ha determinat que la mort es va produir per múltiples traumatism­es i la pèrdua de sang causada per força ferides d’arma blanca, que va provocar un xoc hipovolèmi­c. La jove presentava punyalades a la zona vaginal de tanta profundita­t que van arribar a afectar els ossos del maluc i també s’ha confirmat un esquinçame­nt anal.

En total, els forenses han comptabili­tzat més de seixanta ferides per tot el cos, a més de cremades, dents trencades i empremtes al coll que apunten intents d’asfíxia. Uns talls als dits de les mans mostren suposadame­nt que la víctima, que també va rebre cops al cap, va intentar defensar-se d’algun objecte tallant.

L’autòpsia es presentava clau per determinar els detalls del cas, que es va conèixer dimecres passat després que el detingut, que residia a Campdevàno­l amb la seva mare i la jove assassinad­a, avisés el servei d’Emergèncie­s Mèdiques. La seva versió va ser que la morta havia caigut d’una bicicleta el dia abans. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain