La Vanguardia (Català-1ª edició)

Festa per oblidar el mal temps

Marcel i Júlia obren jornada refrescada i refrescant de Mercè Música a la platja del Bogatell

- Esteban Linés Diarabi, barra.

Ahir el temps va ser una mica més còmplice amb les festes de la Mercè que durant la jornada inaugural de divendres. Perquè abans-d’ahir, pel que fa estrictame­nt a les actuacions musicals, el vespre havia estat plujós intermiten­tment. Tot i això, al voltant de les dues de la matinada del ja dissabte la cosa va anar a més i va caldre suspendre el concert de Luna Ki al Moll de la Fusta, i els que van oferir Santa Salut a la platja del Bogatell i Mosaic a l’avinguda Reina Maria Cristina van haver d’avançar el final, ja que la pluja va augmentar.

Ahir era bona oportunita­t per comprovar l’estat de salut de la proposta de la platja del Bogatell, després de la desaparici­ó temporal a causa de la pandèmia. I la primera dosi musical de la nit (21.30 hores) van ser Marcel i Júlia. Tots dos han volat musicalmen­t des que van treure el seu primer àlbum, Pedalant endins, fa quatre anys. Perquè avui dia, qui va ser cantant i compositor de Txarango, Marcel Lázara, i la seva companya de viatge, Júlia Arrey, no només han trobat un lloc en l’escena catalana, sinó que també són referents en el seu pop amb missatge i conscienci­a. Sobretot arran del seu molt lloat àlbum En òrbita, il·luminat l’any passat i en què fan una crida davant l’emergència climàtica i sobre la nostra manera de viure. I tot amb ritmes mestissos enganxosos i energètics, que una vegada que són traslladat­s al directe converteix­en indefectib­lement el concert en una festa sense pausa.

I això va ser el que van proposar i van protagonit­zar Marcel i Júlia en una segona jornada en què fins a l’hora del concert no havia plogut. De fet, a primera hora de la tarda va sortir el sol...

Però tres quarts després de començar van caure unes gotes que no entraven en el guió d’aquelles hores. I van oferir la seva música de tornades bones de cantar al gran escenari de les propostes sonores festives, refrescant­s, animades, és a dir, precisamen­t el que hi ha a la platja del Bogatell. A més, és el que pot acollir una massa molt notable d’aficionats, tot i que la veritat és que ahir a la nit, quan van començar el concert, hi havia poca gent a la sorra de la platja. L’assistènci­a es va anar animant a poc a poc, ves a saber si també per la temperatur­a molt refrescada que va dominar tota la vetllada. Al final, el públic va omplir la platja de gom a gom amb les actuacions d’Els Catarres i Delafé y las Flores Azules.

La també parella Marcel i Júlia va oferir al voltant de 15 temes davant d’una audiència còmplice i feliç que va demostrar des del minut u que se sabia bé el repertori. Van començar amb Millor amb tu, amb els seus músics ja a tot drap, i van acabar amb Per la vida, i entremig A poc a poc, Amor climàtic, Sabor mestizo, Reír y llorar i Flor de tardor. No es van oblidar del seu single d’èxit llançat fa uns mesos, Que no s’acabi mai, i que ja s’ha convertit en un petit himne, encara més en aquests temps revolts, en tots els sentits. ●

 ?? Xavi Jurio ?? Marcel i Júlia van oferir repertori i espectacle durant l’actuació
Xavi Jurio Marcel i Júlia van oferir repertori i espectacle durant l’actuació

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain