La Vanguardia (Català-1ª edició)

Xavi perd Koundé i Araújo per al clàssic

Malestar al club: els defenses cauen lesionats amb la selecció

- Joan Jos p Pallàs

L’oasi blaugrana s’ha vist perjudicat per una tempesta de sorra externa. Xavi Hernández, que va reestructu­rar els serveis mèdics del primer equip de dalt a baix i es felicitava últimament per tenir la infermeria sense gairebé pacients, ha encaixat amb ràbia el duríssim informe de baixes una vegada disputada la primera jornada de partits internacio­nals. El virus FIFA és devastador. Memphis i Frenkie de Jong han patit contratemp­s físics assumibles després de jugar amb la selecció dels Països Baixos, però les notícies que han arribat dels defenses Araújo, amb l’Uruguai, i Koundé, amb França, difícilmen­t poden ser pitjors. Cap dels dos no podrà jugar com a mínim els cinc pròxims partits, entre els quals el doble enfrontame­nt contra l’Inter a la Champions League i el clàssic del 15 o el 16 d’octubre al Bernabeu.

Araújo pateix, segons va comunicar el FC Barcelona, una avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta. Koundé pateix una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra. El club no va fer públics els detalls sobre els períodes de baixa, però l’uruguaià podria estar com a mínim un mes i mig fora dels terrenys de joc i el francès arribarà al mes de baixa.

Es tracta de dos futboliste­s vitals per a Xavi en el grup de titularíss­ims, aquesta temporada, per la seguretat que tots dos garanteixe­n. Anar al Bernabeu sense cap dels dos per fer front a Vinícius és un dels molts problemes que implica no comptar-hi. El malestar al Barça és majúscul. La planificac­ió i avaluació física dels jugadors està molt estudiada. La sensació és que quan se’n van a la selecció el control desapareix o bé es porta amb altres paràmetres que l’acaben pervertint. x

 ?? CHRISTOPHE PETIT TESSO  / EFE ?? Koundé es va lesionar al França-Àustria
CHRISTOPHE PETIT TESSO / EFE Koundé es va lesionar al França-Àustria

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain