La Vanguardia (Català-1ª edició)

Laprovitto­la impulsa el Barça amb set triples

Els 26 punts de l’argentí dobleguen la Penya i els blaugrana es jugaran la Supercopa contra el Madrid

-

Sevilla. Com en les tres edicions anteriors, el rival dels barcelonis­tes serà el Reial Madrid, que va superar en la primera semifinal el Betis (69-100). El Barça espera, això sí, que no es repeteixi el resultat dels partits precedents, que sempre es van saldar amb triomf blanc.

Contra els verd-i-negres, l’equip de Jasikevici­us va ser molt superior després de l’entreacte. Abans, el Joventut va mostrar un bon to i va mantenir-se al capdavant durant un tram. Laprovitto­la al marge, al Barça hi va sobresorti­r Sanli (12). Mentrestan­t, els màxims anotadors de la Penya van ser Ellenson i Parra, amb 14.

El partit va arrencar amb un festival de triples. Les primeres quatre cistelles del Barça i tres de les cinc primeres del Joventut van arribar des de la llarga distància. Un paradís per a Abrines o per al nou fitxatge de la Penya, Guy, que va passar pels Miami Heat i que va demostrar tenir un bon dispar. En qüestió de punteria el Barcelona va ser el que va prendre avantatge, però el Joventut va ajustar la defensa, va diversific­ar l’atac gràcies al joc interior de Tomic i li va clavar al rival un parcial de 0-12 (1217). Jasikevici­us va moure la banqueta i van aparèixer cares conegudes com la de Sergi Martínez o Higgins i fitxatges com Vesely o

Kalinic, que havia brillat dimecres a la final de la Lliga Catalana, que també es va endur el Barça.

Però la Penya no va passar res per alt i va estirar la riquesa tàctica. El Joventut equilibrav­a el seu joc. Per fora, amb els llançament­s de Guy i Ribas. Per dins, amb Tomic i Ellenson. Els verd-i-negres se n’anaven fins i tot de vuit (3139), mentre que el Barça funcionava a base de triples. Si entraven, s’acostava. Si fallava, es quedava enrere al marcador (39-46 al descans).

“Cal jugar amb més duresa”, es queixava Jasikevici­us. Mentrestan­t, Carles Duran demanava als seus homes de mantenir el ritme. Laprovitto­la va continuar encertat en el triple, en va anotar tres de consecutiu­s, i Satoransky va convertir un contraatac per donar el comandamen­t al Barça després de molts minuts amb un parcial d’11-0. La sangria la va frenar l’internacio­nal Joel Parra, però Laprovitto­la va tornar a fer de les seves, i va protagonit­zar una ratxa de fins a 15 punts en el tercer període. O la ficava dins o assistia, com en una passada a Kalinic perquè també cridés bingo des de la línia de tres (63-54). La tendència s’havia invertit i al Joventut li costava més de veure el cèrcol (68-60 amb un quart per jugar). El Barça ja no desacceler­ava. Havia pres la directa cap a la final. x

 ?? José Manuel Vidal / EFE ?? Laprovitto­la, clau en el partit
José Manuel Vidal / EFE Laprovitto­la, clau en el partit

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain