La Vanguardia (Català-1ª edició)

Van Vleuten completa l’any perfecte

Or amb un colze trencat

- o o o

Giro d’Itàlia, Tour de França, Vuelta a Espanya i, de manera gairebé miraculosa, l’or mundial. La neerlandes­a Annemiek van Vleuten ja és llegenda del ciclisme. Lesionada en un colze després d’una caiguda dimecres a la prova de relleus mixtos, fet que afegeix encara més èpica al seu triomf, la de Movistar va ser capaç de proclamar-se campiona del món en ruta per segona vegada en la seva carrera als Mundials de Ciclisme que se celebren a Wollongong (Austràlia). Un triomf que la fa única, atès que als 39 anys (el 8 d’octubre en farà 40), ha aconseguit l’any perfecte.

Van Vleuten va arribar a aquests Mundials com a gran favorita, però la setena plaça a la contrarell­otge i una caiguda a la cursa de relleus mixtos en què va patir una fractura en un colze, li van fer perdre opcions en els pronòstics. De fet, davant els seus problemes físics i després de veure’s tallada de les millors a les dues últimes pujades al repetjó més dur del circuit (17 quilòmetre­s), al qual havien de donar sis voltes, la campiona va treballar per al triomf de Marianne Vos.

Va ser un final inesperat i èpic. A falta d’un quilòmetre es va ficar en el grup capdavante­r, absorbit pel de vuit corredores en què ella es trobava. Aquest va ser el moment que va aprofitar per llançar el seu atac final, al qual cap rival va poder respondre a temps. La potència de Van Vleuten li va permetre entrar en solitari a la meta i aconseguir el seu segon or mundialist­a, la seva tretzena medalla (sis ors) en grans campionats i arrodonir una temporada, la del seu 40 aniversari, perfecta. Van completar el podi la belga Lotte Kopecky i la italiana Silvia Persico, i la balear Mavi García va entrar vint-i-cinquena. x

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain