La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tres llanxes amb 147 persones naveguen cap a les Canàries en ple cicló ‘Hermine’

- Agències

Tres llanxes pneumàtiqu­es amb 147 persones a bord, entre elles set nens, anaven ahir amb rumb a Lanzarote i Fuertevent­ura enmig de les adverses condicions meteorològ­iques que va provocar el cicló Hermine a les Canàries, segons les alertes recopilade­s pel col·lectiu Caminando Fronteras. L’episodi de mal temps va deixar un rècord històric de precipitac­ions en sis estacions meteorològ­iques de les illes.

Segons la informació facilitada per les famílies dels immigrants, ahir a primera hora de la tarda no havien arribat ni es tenia notícies sobre la seva ubicació. A les tres embarcacio­ns hi anaven 58 persones (entre elles 14 dones i quatre nens) que van sortir a la mar dijous en un punt de la costa del sud del Marroc situat entre Tan Tan i Guelmin (a més de 250 quilòmetre­s de Lanzarote, l’illa més pròxima).

Dissabte va sortir des de Lamsid, al sud d’Al-Aaiun (Sàhara Occidental), una altra llanxa pneumàtica amb 34 persones, entre elles dues dones. Des del punt de sortida que van reportar els parents que van donar l’alerta fins a Fuertevent­ura, l’illa més pròxima, hi ha 180 quilòmetre­s.

La tercera llanxa va salpar ahir a la matinada des de Tarouma, també al sud d’Al-Aaiun, amb 55 ocupants, entre ells onze dones i tres nens. L’illa canària més pròxima és Fuertevent­ura, a 150 quilòmetre­s.

La travessia d’aquestes embarcacio­ns es va fer enmig del cicló Hermine, que a més de deixar un rècord de precipitac­ions va provocar la cancel·lació de 141 vols i 17 desviacion­s d’avions fins ahir a la tarda.

Les intenses pluges van provocar un centenar d’incidèncie­s, com ara desprenime­nts, caiguda d’arbres i problemes en la línia elèctrica. El Centre Nacional d’Huracans (NHC) dels Estats Units, que segueix els ciclons tropicals a l’Atlàntic Nord, va indicar ahir que l’Hermine havia deixat de ser un cicló tropical, per bé que durant la tarda va continuar plovent amb intensitat. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain