La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quartararo amplia el lideratge amb els errors de Bagnaia i Espargaró

- T. López Jordà

Quedar vuitè no és necessària­ment dolent, i menys quan els rivals directes fallen. És la lectura positiva que va extreure del Japó un Fabio Quartararo que, sense buscar-ho, surt més reforçat en el liderat, tot i la seva discretíss­ima actuació. “Amb tot el que ha passat, val més guanyar 8 punts que perdre’ls”, va comentar el francès, l’altre triomfador del dia: el seu liderat s’ha ampliat en 8 punts més, 18 sobre Pecco Bagnaia i 25 sobre Aleix Espargaró, que la van espifiar amb zeros.

La pugna entre els tres per la corona de MotoGP s’ha convertit en aquest tram final –només queden quatre curses, 100 punts en joc– en un exercici de supervivèn­cia com El joc del calamar: qui falla no mor, però queda molt tocat. Ahir, a Motegi, les víctimes van ser els jugadors número ‘63’ i ‘41’. Les motos que més corren no sempre arriben primeres.

Bagnaia va viure un GP del Japó nefast: 12è de sortida, encongit per l’aigua en la classifica­ció de dissabte, i incapaç de remuntar posicions en sec a la cursa. Se les va tenir una vegada més amb el seu paisà Bastianini, a qui va derrotar, i se’n va anar a terra en l’última volta quan va intentar arrabassar el vuitè lloc a Quartararo. “He estat un coglione (un idiota), l’he cagat. No em trobava com al matí, no podia empènyer i no podia avançar, la moto no tenia prou tracció, anava massa enrere i era molt difícil; he fet un error que no em puc permetre. L’ambició ha estat massa gran”, admetia un decebut Bagnaia.

Per la seva part, Aleix Espargaró va protagonit­zar l’acció tragicòmic­a del dia quan va haver de canviar la moto abans de sortir perquè li havien deixat instal·lat un limitador de potència. “No em consolen els altres. Em fot, sobretot, perquè avui jo era més ràpid que ells. Bastant més”, lamentava el d’Aprilia, que va ser 16è, el seu primer zero de l’any. “Podria haver lluitat per la victòria o pel podi i retallar molts punts. D’aquestes ocasions n’hi ha tres en tot l’any, i avui n’he desaprofit­ada una. És cert que no m’han tret gaires punts, però em fot per l’ocasió tan bona que he perdut”, maleïa el vallesà. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain